Mnogo bolesti koje se javljaju u našem organizmu bi bilo puno lakše izliječiti kada bi se otkrile u ranom stadiju a ljudi vrlo često zanemaruju signale koje nam šalje naš organizam kada nešto nije u redu. Bubrezi su zaduženi za odstranjivanje toksina iz našeg tijela i njihova funkcija je jako važna a ukoliko je njihov rad ugrožen iz nekog razloga pojavljuju se sljedeći simptomi i ako primjetite da imate dva ili više njih potrebno je da se javite svom ljekaru.

 

Oticanje lica, zglobova i stopala

Ukoliko vam neki dio tijela otiče to je jasan pokazatelj da bubrezi ne obavljaju dobro svoju funkciju jer su oni ti koji prečišćavaju naš organizam.

Promene boje urina

jedan od glavnih zadataka bubrega je upravo proizvodnja urina i ukoliko dođe do neke promjene u njemu kada je u pitanju boja ili miris to je jedan od nagovještaja da bubrezi ne funkcionišu normalno. Pored ovih promjena simptomi mogu biti i bolno mokrenje, pojavljivanje krvi u mokraći, po noći se budite nekoliko puta da bi mokrili ili je mokrenje postalo rijetko.

 

Povraćanje i mučnina

se mogu javiit jer tijelo ne izbacuje toksine i štetne stvari iz organizma.

Stalni osjećaj umora

Ovaj simptom se pominje kod skoro svake bolesti i svi mi imamo i kada smo zdravi dane kada smo neraspoloženi i umorni. Međutim ukoliko je osjećaj umora stalan to može značiti da u tijelu imate nedostatak hormona ertropoetina koji luče bubrezi.

Anemija

je također povezana sa nedostatkom oovg hormona koji je glavni za proizvodnju crvenih krvnih zrnaca.

Osjećaj neprijatnog okusa u ustima

se javlja zbog toksina koji su se zadržali u našem tijelu.

Preporučujemo