Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, carinski službenici Carinske uprave RH uspješno su intervenirali kako bi spriječili nezakonit unos trofeja kože vuka, koji je bio u pratnji glave.

 

Vozilom bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, 31. siječnja 2024. na suvozački ulaz RGP Stara Gradiška stigao je državljanin Bosne i Hercegovine. Nakon detaljne pretrage vozila nadležni su naletjeli na usamljeni predmet: trofej od kože vuka, u pratnji glave Canis lupus.

 

 

Sukladno zakonskim propisima koji reguliraju pogranični promet i promet divljači, predmetna roba je privremeno oduzeta jer vozač nije predočio propisanu dokumentaciju. Uprava carina službeno je objavila pokretanje prekršajnog postupka protiv bosanskohercegovačkih državljana, uz izdavanje prekršajnog naloga uz novčanu kaznu u ukupnom iznosu od 1.500 eura (2.907 KM).

 

 

Nestrpljivi smo da dobijemo vaše stajalište o trenutnim okolnostima, koje su svjedočile značajnom porastu nastojanja da se zabranjena roba i prehrambeni artikli ilegalno prevezu preko granice. Važno je istaknuti aktivno sudjelovanje pojedinaca koji dolaze s područja Balkana u ovim nedopuštenim radnjama. Pratite nas za još zanimljivijeg sadržaja.