Često se događa da naši omiljeni komadi odeće dobiju fleke koje je teško ukloniti. Posebno su izazovne fleke od znoja, čije žutilo može biti teško skinuti, ali postoje neki načini za rešavanje ovog problema.

  • U samo sat vremena možete uspješno ukloniti ružne mrlje sa svojih majica koristeći jednostavnu tehniku, osiguravajući da ostanu čiste i bez naslaga dezodoransa. S vremenom nakupljanje prljavštine i dezodoransa na tijelu može dovesti do mrlja i dugotrajnih mirisa u području ispod pazuha obojene odjeće. Ove ružne mrlje od dezodoransa ispod pazuha mogu umanjiti cjelokupni izgled bilo kojeg kompleta.

    Nakupljanje dezodoransa u odjeći dovodi do stvaranja neprivlačnih mrlja kao rezultat kemijske interakcije između znoja i antiperspiranta. Kako biste osigurali pravilno pranje u perilici rublja, ključno je imati nekoliko potrebnih predmeta na dohvat ruke, kao što su mala posuda, gumene rukavice, mjerne posude i žlice te nježna četka. Kada je riječ o kućanskim poslovima, kombinacija deterdženta za rublje, vodikovog peroksida, praška za pecivo i bijelog octa pokazuje se kao svestrano rješenje.

    Kako biste uspješno uklonili ružne mrlje od dezodoransa s obojene odjeće, bitno je pozabaviti se nakupljanjem ostataka dezodoransa i prljavštine na koži, budući da ti elementi mogu rezultirati blijeđenjem boje i postojanim mirisima u području ispod pazuha na odjeći. Za vrlo učinkovit lijek za uklanjanje mrlja od dezodoransa, preporučljivo je koristiti mješavinu koja sadrži ocat. Da biste napravili otopinu za čišćenje jedne košulje, pomiješajte jednake dijelove hladne vode i bijelog octa u maloj posudi.

    Stavite košulju u vodoravni položaj na vrh ručnika, pazeći da se prednja strana vidi. U smjesu s octom uronite četku s mekim vlaknima ili staru četkicu za zube. Snažno izribajte područje ispod pazuha na majici kako biste osigurali sveobuhvatno čišćenje. Prije pranja bitno je osigurati da je odjeća s mrljama potpuno uronjena. Nakon što su košulje podvrgnute potrebnom tretmanu, nastavite punjenjem sudopera ili velike plastične posude hladnom vodom.

Kako biste osigurali temeljito čišćenje odjeće, preporučuje se pomiješati vodu sa šalicom bijelog octa. Potopite zaprljanu odjeću u ovu smjesu i ostavite je da se namače najmanje 30 minuta. Za optimalne rezultate ključno je pridržavati se uputa na etiketi za njegu i koristiti snažan deterdžent koji je bogat enzimima.

Cilj je poboljšati jednostavnost potpunog uklanjanja svih ostataka dezodoransa. Kada se znoj i dezodorans pomiješaju, bijela odjeća često postane žrtva neprivlačnih mrlja u obliku žutih ili tamnosivih mrlja ispod pazuha. Unatoč tome, postoje tehnike za uklanjanje tih mrlja i konačno oživljavanje početne boje tkanine. Brzo djelovanje ključno je za povećanje vjerojatnosti uspješnog liječenja ovih nesavršenosti.

Ako primijetite početne znakove žute promjene boje ispod pazuha na dan pranja rublja i imate ograničeno vrijeme za rješavanje problema, savjetuje se suzdržati se od stavljanja odjeće u stroj za sušenje nakon ciklusa pranja, jer toplina koju proizvodi sušilica može pogoršati poteškoće u uklanjanju ovih mrlja. Kombinirajte različite vrste sredstava za uklanjanje mrlja. Za tretiranje jednog bijelog odjevnog predmeta, pomiješajte jednake količine sode bikarbone, vodikovog peroksida i ohlađene vode u maloj posudi, dodijelivši četvrtinu šalice svakom sastojku. Provjerite je li vaša odjeća temeljito oprana.

Real Simple predlaže korištenje snažnog deterdženta za pranje rublja i pranje odjeće na najvišoj sigurnoj temperaturi za učinkovito uklanjanje mrlja. Ako tvrdokorne žute ili sive mrlje potraju, preporučljivo je ponoviti postupak. Kako biste izbjegli mrlje, provjerite je li dezodorans potpuno suh prije odijevanja. Ubrzajte vrijeme sušenja korištenjem struje toplog zraka. Razmislite o prelasku na dezodoranse koji ne sadrže aluminij za izgled bez mrlja.

Primarni uzrok ružnih tragova koji se obično vide na dezodoransu je aluminij. Kako biste smanjili potrebu za pretjeranim nanošenjem dezodoransa, preporučljivo je prijeći s korištenja čvrstog bijelog dezodoransa na prozirne gelove ili aerosolne alternative. Osim toga, nošenje potkošulje može učinkovito spriječiti pojavu neprivlačnih mrlja na vanjskoj odjeći. S vremenom nakupljanje dezodoransa i prljavštine na tijelu može dovesti do promjene boje i trajnog mirisa ispod pazuha na obojenoj odjeći.

Izgled svake odjeće može biti narušen ružnim mrljama od dezodoransa ispod pazuha. Ove neprivlačne mrlje rezultat su nakupljanja antiperspiranta u tkanini i posljedične kemijske interakcije između antiperspiranta i znojenja. Kako biste osigurali uspješno pranje odjevnih predmeta u perilici rublja, nužno je prikupiti osnovne potrepštine poput male zdjelice, zaštitnih gumenih rukavica, mjernih posudica i žlica te četke s nježnim vlaknima.

Kombinacija deterdženta za pranje rublja, ugljičnog peroksida, praška za pecivo i bijelog octa pokazala se kao fleksibilan lijek za razne kućanske poslove. Kad se nosite s mrljama od dezodoransa na obojenoj odjeći, ključno je pozabaviti se nakupljanjem dezodoransa i prljavštine na tijelu. Ako to ne učinite, može doći do promjene boje i zadržavanja neugodnih mirisa u dijelu odjeće ispod pazuha.

Ako tražite učinkovitu metodu za uklanjanje mrlja od dezodoransa, možda biste trebali isprobati mješavinu koja sadrži ocat. Da biste napravili otopinu za čišćenje jedne košulje, pomiješajte jednake dijelove hladne vode i bijelog octa u maloj posudi. Stavite košulju na ručnik prednjom stranom prema gore. Uzmite četku s mekim vlaknima ili staru četkicu za zube i umočite je u mješavinu octa. Snažno izribajte dio košulje ispod pazuha kako biste zajamčili sveobuhvatno čišćenje.

 

Preporučujemo