Nikola Tesla je jedan od najvećih naučnika koje je svijet imao a to što potiče sa naših prostora je uviejk bio ponos naroda a nakon rata koji se desio u devedestim došlo je do toga da ga svojataju i hrvati i srbi jer je Nikola po nacionalnosti srbin koji je rođen u Hrvatskoj ali to bi trebalo biti najmanje važno kada je u pitanju čovjek koji je zadužio cijeli ljudski rod.

Nikolu su nazivali čudom na zemlji i genijalcem koji je doduše uvijek bio neshvaćen i poseban. Nikolin otac je bio sveštenik po imenu Milutin i on je kao jedan od tada rijetko pismenih ljudi u selu vodio i dnevnik a po zapisima u njemu se može naslutiti da ja i on sam mislio da je Nikola Božile poslanje i da nije sa ove planete.

On je u jednom zapisu koji je datiran godinu dana prije Nikolinog rođenja zapisao u dnevniku kako je on to nazvao pojavljenju Božije prirode. Dan prije toga je bila velika vrućina ali je zrak bio hladan a zvijezde su bile sjajnije nego ikada prije.

Odjednom se pojavilo kako je on to nazvao Božije pojavjenje koje je išlo preko nebeskog svoda i koje je proizvodilo zvuk poput vodopada a ostavljalo je za sobom modre pruge a kada je zamaklo za brijg začuo se veliki prasak kao da se srušila neka velika kula a odjek se još dugo čuo pod Velebitom. Zatim je nastala pomrčina a nakon toga se poavilo milijarde svjetala na nebu. Ovaj zapis je nastao tačno na Petrovdan 1855. godine po starom kalendaru a tačno godinu dana kasnije rodio se Nikola.

Preporučujemo