Darko slomljenog srca otišao u Dubai, pa upoznao ljubav života: Sara na dan venčanja zbog njega promenila veru (FOTO)

0

O beskrajnosti ljubavi svjedoči i bračni par Darko i Sara Glavonjić, koji su za vjenčanje u tuđini, umjesto u rodnom kraju, organizirali i Sarin prelazak na drugu vjeru. Prije dvije godine razočarani Čačanin pokušao je emigrirati na Bliski istok, ali nije znao da će pronaći  suprugu svojih snova, koja je također s istim ciljem došla u zemlju s “Mauricijusa”.

Darko je nedavno imao razgovor sa jednim od domaćih medija i tom priliokom je ispričao da ga je napustila bivša supruga i život mu se od toda promjenio iz korijena, imao je situacije o kojima nikada nije mogao niti sanjati, međutim, kada je mislio da ne može biti gore pojavila se njegova nova ljubav. U njegovom obraćanju posebno se istakao dio kada je kazao da zbog proživljene tuge i boli nije mogao obavljati svakodnevne obveze, pa je odlučio potpuno promijeniti svoje okruženje i započeti novo poglavlje u Dubaiju.

“Živeo sam 5 godina u Čačku, međutim kada me je bivša supruga ostavila nisam bio dobro, tugovao sam mnogo, a škola i đaci su to primećivali. Tada sam odlučio da napustim Srbiju i da se sklonim od svih problema. Hteo sam da promenim sredinu i odlučio da odem kod drugara u Dubai. On je radio kao personalni trener, pa smo se dogovorili da zajadno počnemo sa radom. Saru sam upoznao preko interneta, videli smo se nakon 2 nedelje dopisivanja jer je živela na nekih 30 kilometara od mene. Tako je sve počelo.” – kazao je Darko u svom obraćanju.

Nedugo nakon Nove godine Sara i Darko su odlučili i formalno izjaviti ljubav, a ona je isti dan prešla na pravoslavlje, zbog čega je njen suprug bio posebno ponosan. Otkrio je da mu je životna ambicija bila da postane svećenik, iako to do sada još uvijek nije u planovima, nastavlja da bi jednog dana želio svoj život potpuno posvetiti vjeri. Njen prelazak na drugu vjeru Darku je to bio od iznimne važnosti, a kako kaže Sara svoju odluku po tom pitanju nikada nije dovodila u pitanje. Ostatak možete pročitati ovdje.

Preporučujemo