Crnogorski ugostitelji opljunuli po srpskim gostima: Sve im je skupo, na sve se žale: TO NISU PARADAJZ, NEGO PAŠTETA TURISTI!

0

Već danima u srpskim medijima se može pročitati kako je sezona u Crnoj Gori podbacila i da je za sve kriv izostanak bogatih rusa i ukrajiaca koji su prije ovdje ljetovali a sada ne mogu iz dva razloga, ukrajinci zato što se na njihovoj teritoriji vodi rat a rusi zato što je Crna Gora ovoj zemlji uvela sankcije.

Vlasnici privatnih smještaja i lokala su ljuti i ogorčeni čak i na one turiste koji su izabrali njihovu zemlju kao destinaciju za ljetovanje jer kako kažu ne troše apsolutno ništa. Najveći broj gostiju je iz susjednih zemalja Bosne i Hercegove i Srbije i kako sami kažu nikada im nisu dolazili siromašniji gosti.

Naime prema njihovim riječima se turisti iz Srbije žale kako im je sve skupo i kako se ti ljudi ne mogu nazvati ni paradajz turistima jer im je i povrće preskupo pa jedu samo paštetu. Kada je u pitanju broj turista on se povećava iz dana u dan ali su u pitanju oni slabije platežne moći. Petar Vukšić koji izdaje apartmane u blizini plaže Jaz u Budvi kaže kako se turisti sa njim cjenkaju kao da su na pijaci iako su cijene na nivou onih od prošle godine.

Kaže i da najviše gostiju dolazi iz Beograda, Novog Sada i ostalih gradova u Srbiji ali da im je sada sve preskupo. Prije su gosti ostavljali i bakšiš a sada im je sve skupo i traže    da spusti cijenu apartmana. Milena Dobrojević koja ima štand na kojem prodaje peškire za plažu i haljine kažu da je tužno vidjeti turiste koji prevrću svaki cent. Ostatak pročitajte ovdje.