S obzirom na to da se sezona blagdana sve više približava, ljudi obično provode vrijeme sa svojom najbližom i najdražom rodbinom. Pripremiti toplu dobrodošlicu gostima je ključno, a to često podrazumijeva kuhanje velike količine hrane, što zna biti iscrpljujuće. Iz tog razloga osmislili smo recept koji je jednostavan i ukusan, a zadovoljit će cijelu obitelj. Najbolje od svega je to što se može skuhati brzo i bez puno muke.

Jedna od najomiljenijih komponenti svakog slavljeničkog namaza su minijaturne torte. Za one koji su zaduženi za organizaciju svečanosti posebno je pogodno što se ovi slastici mogu izraditi ekspeditivno i s minimalnim sastojcima. Prave poslastice su čokoladne bombe, a ova posebna vrsta s dodatkom ruma jednostavna je za napraviti i slatka je. Služi kao izvrsna opcija za desert da završite zasitan ručak i ostavite svojim gostima slatki okus u ustima. Spajanje čokolade i ruma pravi je spoj stvoren na nebu, a dodatak oraha, mljevenog keksa i grožđica osigurava doista ugodan doživljaj.

Sastojci:

Sto grama čokolade tamne boje.
100 grama sitno mljevenih oraha.
Za dodavanje grožđica u jelo, upotrijebite onoliko ili onoliko malo koliko želite prema osobnim preferencijama. Količina grožđica može se prilagoditi prema ukusu osobe koja priprema jelo.
Za pripremu ovog jela preporučljivo je koristiti 250 grama mljevenog keksa, posebno ako se radi o posnoj slavi. Ako koristite posni biskvit, najbolje je držati se ove mjere.
Mjera od 250 grama šećera koji je usitnjen u fini prah.
Za pripremu posne slave preporučuje se 250 grama margarina. Ako želite da slava ostane posna, preporučljivo je koristiti posni margarin za recept.
Dvije mjere ruma.

Priprema: Mikserom miješajte margarin sobne temperature sa šećerom u prahu dok ne dobijete glatku smjesu. Nakon toga dodajte orahe, kekse i rum, ali ne zaboravite ostaviti jednu žlicu mljevenog keksa za kasnije posipanje. Nakon što ste dobro sjedinili sastojke, nastavite mijesiti smjesu dok ne dobijete gustu konzistenciju. Kako biste postigli željeni rezultat, započnite oblikovanjem smjese u male kuglice. Zatim pažljivo umetnite jednu do tri grožđice u sredinu svake pojedinačne kuglice. Nakon što otopite čokoladu, prelijte je na kuglice. Nakon slaganja čokolada u košarice, najbolje ih je posuti mljevenim keksom dok je čokolada još topla.

Preporučujemo