Ana Ivanović, poznata po svojoj vitkoj građi poput nežne grane, već neko vreme održava svoju vitku liniju. Međutim, njena nedavna fotografija na Instagramu izazvala je zabrinutost među njenim obožavaocima, koji se pitaju da li je za njen izgled kriva neka bolest ili stroga dijeta. Globalna platforma SvetRajko Ristić objavila je vest da proslavljena teniserka Ana Ivanović gubi na težini, što je izazvalo dodatne spekulacije i zabrinutost među njenim pratiocima.

  • Tijekom početne faze svog profesionalnog puta, Ana je imala nekoliko kilograma viška, što je činjenica koja je široko prihvaćena u pozitivnom svjetlu. No, kako je vrijeme prolazilo, posvetila se marljivim naporima da dođe do željene težine. Unatoč tome, najnovija fotografija pokazuje da se možda previše naprezala intenzivnim vježbanjem i strogim ograničenjima u prehrani. Ana Ivanović, koju često smatraju izrazito vitkom, prije je dobivala bezbroj komplimenata na račun svog izgleda, a sada nailazi na sve veći zbor kritika.

    Kosture, moja naklonost prema Ani je duboka, ali ova nevolja je potpuna katastrofa. Kad postigneš željenu težinu, Ana, ne samo da ćeš izgledati zdravije, nego i ženstvenije. – Ana, moja ljubav prema tebi nema granica i duboko ti se divim. Međutim, primijetio sam uznemirujuću transformaciju kod vas oboje, moja draga braćo i sestre. Čini se da je tvoja ženstvenost oslabila, a ja sam jako zabrinut. Možete li dati neki uvid u ono što bi vas moglo mučiti?

    Ipak, našli su se njegovatelji koji su uzeli podršku Ani. U znak solidarnosti jedan je pratitelj stao u obranu Ane, ustvrdivši da nema potrebe da se deblja. Umjesto toga, predložili su da bi društvo trebalo rekalibrirati svoje standarde, budući da se naviknulo promatrati pojedince koji ili posjeduju obilje masnog tkiva ili su bili podvrgnuti umjetnom povećanju. Ovaj zagovornik zamolio je ostale da prestanu promatrati Anu, ističući da ona ima izvanredan izgled kakav trenutno jest.

Ana Ivanović, čak iu svojoj post-profesionalnoj sportskoj karijeri, nastavila je održavati dobro uravnotežen životni stil pridajući važnost konzumiranju hranjivih namirnica i posvećujući dovoljno vremena svom režimu tjelesne spremnosti. Ta se predanost jasno pokazuje kroz njezin dokumentirani napredak u mršavljenju, koji se može vidjeti na globalnoj platformi svetPhoto Matthew Stockman/Getty Images. Što se tiče njezinih jutarnjih preferencija u obroku, avokado i tost s poširanim jajima omiljena su joj opcija, a često ih nadopunjuje dimljenim lososom ili špinatom.

Kako bi unatoč tri poroda sačuvala vitku građu, Ana Ivanović, poznata tenisačica, pridržava se rutine doručka. Ana, koja je rođena u Beogradu 1987. godine, ljubav prema sportu razvila je od oca Miroslava ekonomiste i majke Dragane pravnice. U dobi od pet godina razvila je fascinaciju za tenis nakon što je na nju utjecao njezin uzor, Monika Seles. Ana je svoj prvi teniski reket dobila za rođendan, što ju je potaknulo da počne trenirati u obližnjoj teniskoj akademiji.

Anina nepokolebljiva odlučnost da slijedi vlastiti put bila je vidljiva od malih nogu, čak i kada je njezina obitelj odbacila njezine ambicije. Sa samo četiri godine donijela je hrabru odluku da napusti vrtić i posveti se brizi za mlađeg brata Miloša. Ovaj rani iskaz odlučnosti postavio je pozornicu za buduće prilike. U dobi od 11 godina, Anin potencijal privukao je pozornost tvrtke za upravljanje, koja joj je prišla s ponudom sponzorstva što će postati njezin prvi značajniji proboj.

U svojoj predanosti davanje prioriteta i obrazovanju i tenisu, Anini roditelji surađivali su kako bi osigurali da ona posveti dovoljno pažnje i jednom i drugom. Kako bi olakšala Anine teniske težnje, njezina je majka odlučila prestati raditi i pratiti je na razne turnire. Unatoč izazovima koje je predstavljalo NATO bombardiranje 1999. godine, Ana je snalažljivo ustrajala u svom treningu koristeći nenaseljeni bazen koji se nalazio u sklopu sportskog centra u Beogradu.

Ana i Novak Đoković od djetinjstva su nerazdvojni prijatelji i članovi TK Partizan. Ana se 2001. godine suočila s teškim izborom kada je odlučila napustiti Srbiju i preseliti se u Basel, gdje je njezin menadžer odigrao ključnu ulogu u napretku njezine karijere. Ana je 2003. godine krenula na profesionalni teniski

 

 

Preporučujemo