Suprug naše najpoznatije pjevačice Lepe Brene, Slobodan Boba Živojinović ima zapravo i više nego zanimljiv život. Rođen je 23. jula 1963. godine u Beogradu gdje je proveo cijeli svoj život. Na Karaburmi je proveo svoje djetinjstvo, a kada je napunio četiri godine izrazio je ogromnu ljubav prema tenisu.

Ovo nije ni iznenađujuće jer je njegov otac u sklopu teniskog terena i kluba držao restoran u kojem bi Boba provodio puno vremena. Nije planirao da se cijeli život bavi tenisom, najprije zbog toga jer je njegova majka željela da Boba na vrijeme završi neku dobru školu nakon koje će upisati i završiti fakultet. Kada je imao samo 12 godina, Boba je pokazao koliko je dobar u tenisu tako što je postao prvak Srbije, a onda nakon nekog vremena i prvak Jugoslavije.

Krenulo mu je u tenisu tako da je sa 17 godina stekao titulu jednog od najboljih juniora iz tog perioda iz cijelog svijeta. Igrao je više od 250 mečeva, a kući je otišao sa više od 150 pobjeda. U Hjustonu i Sidneju osvaja dvije važne titule koje mu još više otvaraju put u teniserskoj karijeru. Čak dva puta je stigao do polufinala u Grem slemovima. Boba je bio jedan od rijetkih koji nije u potpunosti vodio sportski život, već je volio i da pojede i popije.

Na terenu su ljudi više puta imali prilike da ga vide kako malo igra ili trenira, a zatim malo jede i tako. Njegov najveći uspjeh kao teniserski funkcioner desio se prije 12 godina kada je Novak Đoković osvojio Dejvis kup pred našom publikom. Njegove mečeve pratila je i princeza Dijana i uvijek bi sjedila na tribinama, iako pripadnici kraljevskih porodica imaju za sebe VIP lože.