Prije skoro dva mjeseca u Beogradu je preminuo poznati istoričar umjetnosti Vidoje Ristović koji potiče iz imućne porodice i koji je široj javnosti postao poznat nakon što je prije osam godina oženio zanosnu hrvatsku voditeljicu Nikolinu Pišek sa kojom je dobio i kćerku.

Vidoje je preminuo, po napisima srpskih medija, u stanu svoje ljubavnice nešto iza ponoći a u to vrijeme Nikolina je bila u Zagrebu i čim je saznala za tragičnu vijest uputila se u Beograd. Njen svekar a Vidojev otac Miša Grof je već tada na njen račun uputio ogavne riječi a na pitanje novinara kako će se izvršiti podjela imovine njegovog pokojnog sina on je rekao da se sve vodi na njemu i da Nikolina neće dobiti ništa.

Već tada je bilo jasno da odnosi u poordici nisu dobri mada su na sahrani Miša i Nikolina cijelo vrijeme bili jedno pored drugog. On je sada dao intervju za Republiku u kojem je jasno rekao da nema namjeru da imovinu dijeli sa voditeljicom ali je istakao kako će obezbjediti svoje unuke. Jasno je poručio Nikolini da od njega može da dobije samo dobar savjet i mogućnost da zadrži svoje kćerke a da za ostalo može samo da se nada.

Doduše dodao je i da njoj kao Vidojevoj supruzi može da ide i dio kuće iako je za nju Vidoje dao novac. Miša je otkrio i da je pokojni Vidoje Nikolininoj kćerki iz prvog braka slao svaki mjesec 12 hiljada funti u London gdje ona studira a da on ima namjeru da svoje unuke obezbjedi do kraja života. Miša tvrdi i da je Nikolina požurivala završetak radova na kući koju su ona i Vidoje gradili da bi sebi obezbjedila lagodan život. Ostatak pročitajte ovdje.