Glumica i pjevačica Snežana Savić je važila za jednu od najljepših žena u Jugoslaviji a i danas iako je ušja u sedmu deceniju života ima stas na kojem bi joj pozavidjele i mnoge djevojke. Ona je uvijek smatrana damom sa stilom koji je pokazivala ne samo stajlingom nego i ponašanjem.

U jednom intervjuu koji je dala nedavno ona je progovorila o mladosti i starosti i problemima sa kojima se žene suočavaju zbog današnjih mjerila ljepote koji su postavljeni. Snežanu publika najviše pamti iz najpopularnijih serija u regiji Bolji život i Srećni ljudi u kojima je igrala fatalnu zavodnicu a ona je rekla da ljepota nije u svakom slučaju i dar i da za neke onamože biti i prokletstvo.

U današnje vrijeme se ženama nameće da imaju savršen izgled koji u većini slučajeva podrazumijeva i estetske zahvate i puno vremena provedeog u salonima ljepote. Po njoj je najgore kada jedna žena ne zna kada je dosta i kada i treba da ostari i kada treba da prestane da zavodi i koketira.

Za sebe je Snežana rekla da je sada matora i da su je nekada svi gledali kroz njenu ljepotu ali i da suština nije u tome. Pored toga danas su i idieali ljepote drugačiji nego su bili kada je ona bila mlada i sada su na cijeni velike usne, podignute grudi i napumpana zadnjica ali da mi moramo to da prihvatimo i razumije djevojke koje žele tako da izgledaju. Ipak ona je veći pistalica prirodne ljepote ali smatra da se ljepota nalazi u oku posmatrača.