Najbolji frajeri su LUDELI ZA NJOM, jedna rečenica je okončala prijateljstvo sa ČOLOM: Životna priča Lokice Stefanović! (FOTO)

0

U osamdesetim godinama je poznati pjevač Zdravko Čolić bio na vrhuncu svoje karijere iako je od kada se pojavio na muzičkoj sceni jedan od najpoznatijih i po mnogima i najboljih pjevača u regiji i danas je jedaqn od rijetkih koji može da napuni i najveće dvorane u regii nekoliko noći zaredom.

Tada ga je na turnejama i nastupima pratila plesna grupa Lokice koju je i osnovala Leposava Stefanović i koje su postale najomiljenije djevoke u državi. Lokica je tako postala najpoznatija balerina i plesačica u Jugoslaviji a ona je tada inspirisala veliki broj djevojčica da se počnu baviti plesom. Iako su nastupi sa Čolom samo jedan dio njene karijere oni su joj dali veliku popularnost u javnosti i svi je pamte i dan danas.

Leposava je rođena u Beogradu odmah nakon završetka Drugog svjetskog rata 1946. godine i još od malih nogu se bavila baletom koji je i diplomirala na čuvenoj baletskoj školi Lujo Davičo. Pored toga Lokica je završila i studij arhitekture ali je oduvijek znala daje ples njen život. Otišla je u Njujork u jedan poznati plesni studio na usavršavanje a nakon što se vratila u Jugoslaviju osnovala je plesnu grupu koju je nazvala prema svom nadimku Lokice.

Ona i Čolić su bii ne samo saradnici nego i priajtelji a mnogi su smatrali da je između njih bilo i nešto više ali niejdno od njih dvoje to nikada nije potvrdilo. Zbog jedne rečenice koju mu je uputila Lokica njih dvoje su prestali da razgovaraju a ona je glasila da Čola nije talentovan za ples.

Preporučujemo