Dolazak na vjenčanje člana obitelji uvijek izaziva jedinstveni osjećaj iščekivanja. Vrtlog emocija obuzima sve kako se bliži draga prilika. Ipak, postoje trenuci kada može doći do razočaranja ako se nađemo isključeni s popisa gostiju ili ako par postavi posebne zahtjeve koji nisu u skladu s našim preferencijama.


U potresnom preokretu događaja, mlada se žena našla usred emocionalnog razaranja od strane svog polubrata. Budući da je njezino vjenčanje na pomolu, marljivo je štedjela novac, ne samo kako bi se pripremila za veliki dan, već i kako bi svoju sestru iznenadila značajnim darom. No, svijet joj se srušio kada je došla do iznenadnog i poraznog otkrića – svi su bili pozvani na proslavu osim nje.
Isključivanje njezine sestre s vjenčanja nije bilo samo neočekivano, već je i opravdanje iza toga bilo doista zapanjujuće i ponižavajuće. Objasnila je da su sestrina težina i nepostizanje željene estetike za vjenčanje koje bi se masovno dijelilo na Instagramu bili razlozi za ovu odluku.

Na internetskoj platformi “Mumsnet” jedna je žena podijelila svoju duboku tugu jer nije pozvana na vjenčanje svoje majke. Unatoč tome što njezina majka i njezin partner imaju djecu iz prethodnih veza, žena je istaknula snažnu vezu koju dijeli sa svojom “braćom i sestrama”. Nadalje je spomenula da unatoč tome što ima vlastitu djecu, čvrsto vjeruje da to ne bi trebao biti razlog za isključenje. Naime, ona i njezin suprug bili su pozvani na još jedno vjenčanje njezine polubraće i sestre prethodne godine i doživjeli su divno iskustvo.


Nakon što je otkrila da će predstojeće vjenčanje biti ekstravagantna afera, prepuna glamuroznih sudionika i brojnih prilika za fotografije na društvenim mrežama, ženu je preplavila mješavina tuge i bijesa. U usporedbi s raskoši i elegancijom koja se očekuje na događaju, ona i njezine prijateljice osjećale su se jednostavno i opterećeno. Iako je priznala da par ima puno pravo pozvati koga god želi, nije mogla a da ne posumnja u valjanost svojih emocija i jesu li opravdani da se osjećaju isključenima s željenog popisa gostiju.

Objava na “Mumsnetu” izazvala je ogromnu bujicu simpatičnih reakcija, a brojni korisnici izrazili su svoje negodovanje prema mladenki i mladoženji zbog izmišljanja raskošne egzistencije. Komentar jednog korisnika dočarao je prevladavajući osjećaj: “Njihova je osobnost izmišljena, neiskrena i jadna; doista nema razloga za druženje s njima.” Ovaj osjećaj odjeknuo je kod mnogih drugih, budući da je većina komentara odražavala slaganje i podršku.

Preporučujemo