Sheikha Moza bint Nasser, supruga katarskog emira i jedna od njegove tri supruge, poznata je po svom besprijekornom stilu i gracioznosti.

Elegancija, stil i sofisticiranost lijepo su utjelovljeni u njegovom dizajnu.

Sa 18 godina stupila je u brak sa katarskim emirom 1977. U tom periodu je nastavila studije na Univerzitetu u Kataru, a tek devet godina kasnije stekla je cenjeno zvanje diplomiranog sociologa. .

Moza svoje znanje efektivno primjenjuje u praktičnim situacijama i aktivno učestvuje u brojnim organizacijama, uključujući Arapsku demokratsku organizaciju, Organizaciju za obrazovanje, nauku i razvoj zajednice, kao i razne programe za pomoć djeci.

Značajan rad koji je obavila u „Katar fondaciji, pod nadzorom njenog supružnika, rezultirao je izgradnjom „Grada obrazovanja“ u Dohi i uspješnim osnivanjem američkih fakulteta u Kataru.

Mozini napori u Gazi obuhvatili su osnivanje nekoliko obrazovnih institucija, što je rezultiralo da joj je dodijeljeno impresivnih sedam počasnih doktorata.

Bez sumnje, njena djeca imaju najveći značaj u njenom životu. Među njima ima pet sinova i dvije kćeri.

Njen besprekoran stil je osvojio svetsku publiku.

Prema izvještajima, šeik Hamad bin Khalifa Al Thani nju smatra svojom najvećom ljubavlju, a njihov sin Tamim, iako nije prvorođeno dijete, proglašen je prijestolonasljednikom i trenutno nosi titulu emira.

365 dana u godini kiti se u odjevnim predmetima cijenjenih modnih kuća poput Chanela i Diora, što joj je donijelo mjesto na Vogueovoj prestižnoj listi pet najotmjenijih žena na svijetu.

Njenu garderobu čini odeća u rasponu od 20 do 30 hiljada dolara, a posebno skrojeni komadi dostižu cene i do 100.000 dolara.

Preporučujemo