ŽENA OTKRILA TAJNU IZ RADNJE ZA HEMIJSKO ČIŠĆENJE: Ovo su 3 trika za savršeno opran veš, požalit ćete što ih niste znali ranije!

0

 

Pranje veša je danas puno lakše sa veš mašinama i sušilicama, ali i to zna biti mala nauka koju treba dobro razumjeti da bismo dobili rezultate koje želimo. Danas ćemo s vama podijeliti savjete kako da operate košulje i različite vrste jakni i to jako jednostavno kako biste postigli što bolji učinak.

Kada je u pitanju pranje košulja, treba ih prethodno pripremiti. Koža na vratu je inače masnija nego na ostalim dijelovima tijela na kojima se košulja nalazi, pa zato trebamo paziti da ne nastanu masne fleke koje će kasnije biti skoro pa nemoguće za ukloniti, a evo kako da pripremite košulje. Tri decilitra tople vode, čep tečnog deterdženta i četka s grubljim vlaknima će vam biti od pomoći. Četku umočite u vodu s deterdžentom i ribajte kragnu i rukave da spriječite bilo kakve masne mrlje, a košulju onda perite na temperaturi od 60° jer je to najpogodnije za taj materijal.

Ako vam pernate jakne izgube na punoći, to je jer su se perca skupila u pranju. Možete ih ručno razvući, a možete i već suhu pernatu jaknu staviti na 10 minuta u sušilicu, ali ne duže od toga da se ne zapali. Pri pranju dodajte teniske loptice da sprječite grudvanje.

Skijaške jakne su od posebnog materijala pa s njima isto treba koristiti teniske loptice ali i metodu kao i sa košuljama, samo što ovde trebate puno više ribati da izvučete te mrlje. Ovo su savjeti koji se inače praktikuju u hemijskom čišćenju i mnoge praonice rade ovakve stvari da riješe prljavštinu na vašoj odjeći.

 

 

 

Preporučujemo