Jedan od najpoznatijih pop pjevača na našim prostorima koji je i  danas nakon skoro pedeset godina izuzetne karijere jednako popularan je Zdravko Čolić kojeg svi vole i obožavaju njegove pjesme. Čovjek koji ima izuzetne vokalne sposobnosti je uvijek bio skroman i simpatičan i nikada nije pravio nikakve skandale a sarađivao je sa najboljim muzičarima bivše Jugoslavije.

U jednom od njegovih najvećih hitova Čaje šukarije se pojavila djevojčica koja je sa njim otpjevala ovaj hit a stihovi koje  ona pjeva i danas se jako često mogu čuti a oni glase: Ja se zovem Ivana a tata me zove zlato, rekal sam mami kad porastem udaću se za tebe i zato rastem, rastem i jedva čekam da porastem. Ivana se nakon toga više nikada nije pojavljivala u medijima a tada je bio početak burnih devedestih kada je na našim prostorima došlo i do rata.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=931082150241769&set=a.640256169324370&type=3

Ivana je prije pojavljivanja u ovom Čolinom spotu glumila u filmu Kuduz i svi su joj iako je tada bila jako mala predviđali blistavu  umjetničku karijeru. Kad je buknuo rat njena porodica se preselila u Australiju i tamo se također okušala u glumi ali je dobila samo nekoliko amaterskih uloga.

Danas Ivana još uvijek živi u Australiji i bavi se produkcijom, režijom i marketingom a u jednom intervjuu je otkrila koliko je rat i izbjeglištvo uticalo na nju i njen život. Otkrila je kako je njena pordica prvo otišla u Beograd pa u Zagreb, nakon toga u Rusiju da bi na kraju završili u Australiji i svaki put je morala da mijenja školu i upoznaje nove ljude i jezike što nije bilo nimalo lako.

Preporučujemo