Savjeti

Svako jutro ovo uradite da ubijete sve bakterije koje su vam ušle u kuću: Niko ne zna za ovaj trik, a spašava zdravlje!

S obzirom na to u kakvoj smo trenutnoj situaciji zbog korona virusa, ovaj savjet treba svako primiti k znanju te ga upražnjavati.

Na ovaj vrlo jednostavan način spriječite život bakterijama u vašim sobama u kojim boravite.

Svjetlost koju tokom dana puštate u svoj dom može ubiti bakterije i tako pomoći u smanjenju respiratornih poteškoća, piše magazin Science Daily.

Istraživanje koje je na sveučilištu u Oregonu proveo tim na čelu s dr. Ashkaanom Fahimipourom je pokazalo da postoji povezanost između izloženosti svjetlu i broja bakterija u prašini.

Naime, istraživači su tri sobe izložili različitim uslovima. Jedna soba je bila u mraku, druga je bila izložena sunčevoj svjetlosti, a treća je bila izložena ultraljubičastim zrakama.

Mračna soba je nakon 90 dana bila najprikladnija za život odnosno za razvoj bakterija te ih je u njoj bilo 12 posto više dok je u prostorijama izloženim sunčevim i UV zrakama bilo održivo 6,8 odnosno 6,1 posto bakterija.

Bakterije iz mračne sobe bile su povezanije s respiratornim problemima od bakterija iz preostale dvije sobe.

Tako da, čim vidite sunce, što ga u zadnje vrijeme u našoj regiji zaista ima, sklonite sve zastore, zavjese i roletne. Otvorite prozore te na taj način upustite svu moguću svjetlost u prostorije. Ovako ćete se zaštititi a vaša pluća kao i ostatak respiratornog sistema će vam biti zahvalni jer će biti maksimalno zdravi i jaki.

Na ovaj način se vrši i jedna vrsta dezinfekcije jer sunce, svjetlost i toplota, ubijaju skoro sve bakterije koje se mogu naći u vašim prostorijama, što vi, vjerujemo, ne bi voljeli.

Oglasi – Advertisement