Tokom dana 15.05.2023. godine, na našem portalu “Balkanlifetoday.info”, objavljen je članak pod nazivom ““SUĐENJE KAO ODRASLOJ OSOBI” Evo kakva sudbina čeka dečaka ub*cu iz “Ribnikara””, koji sugerira da su u tekstu napisane zvanične informacije, što nije istina.

Portal pod nazivom “Raskrinkavanje.ba” objavio je svoju analizu u kojoj je zaključeno da je sam naslov ocijenjen kao klikbejt. Originalni članak koji je prenio naš portal, prvobitno je objavljen na portalu “Srbijadanas”, a u odnosu na sami naslov, u našem tekstu se nigdje ne spominje sudbina koja očekuje maloljetnog dječaka i cijela priča zasnovana je na dijalogu između Ratomira Antonovića i Željka Simića koji su iznosili svoje mišljenje o ovome slučaju.

Dvojica sagovornika iznosili su mišljenje za “Kurir”, a njihov naslov je glasio: “DEČAK S VRAČARA POČINIO ZLOČIN KAO ODRASLA OSOBA!” Stručnjaci: Tretirati ga kao zrelog čoveka, da li MOŽE DA MU SE PRESUDI!”. S obzirom na razliku između originalnog naslova i naslova koji je prenio portal “Balkanlifetoday”, jasno je da se radi o klikbejt članku koji nije izvjestio o relevantnim informacijama o tome kako će dječak dalje biti procesuiran.

Prema onome što je poznato, do danas nije objavljena nikakva zvanična informacija o tome kada se očekuje suđenje maloljetniku, niti koja je odgovarajuća kazna za njegove zločine. Shodno svemu navedenom, članak pod okriljem portala “Balkanlifetoday” smatra se senzacionalističkim izvještajem koji nije zasnovan na tačnim informacijama i zbog toga je zadobio ocjenu za manipulisanje činjenicama i klikbejt.

 

Preporučujemo