Kako bismo održali dobro opće zdravlje, ključno je da naši bubrezi pravilno funkcioniraju jer su oni odgovorni za filtriranje toksina iz našeg tijela. Rano otkrivanje i dijagnosticiranje bilo kakvih problema može povećati vjerojatnost uspješnog liječenja, stoga je bitno obratiti pažnju na svoje tijelo i signale koje nam ono šalje. Ako bubrezi ne funkcioniraju optimalno, mogu se pojaviti simptomi. Ako je prisutno više simptoma, bilo bi poželjno potražiti liječničku pomoć.

Prisutnost proširenih zglobova, stopala i crta lica predstavlja jedan od znakova koji mogu biti alarmantni. Kada se tekućina nakuplja u tijelu, to je znak da možda postoji problem s bubrezima, koji su odgovorni za filtriranje tjelesnih tekućina. Oticanje različitih dijelova tijela, poput zglobova, stopala, ruku i lica, može biti mogući pokazatelj problema s bubrezima. Drugi simptom obuhvata primjetne promjene koje se mogu pojaviti u nečijem urinu. Proizvodnja urina jedna je od primarnih funkcija bubrega. Svaka promjena u mirisu ili nijansi urina može ukazivati ​​na temeljni problem.

Postoji nekoliko promjena koje biste mogli primijetiti, a koje bi mogle sugerirati postojanje potencijalnih poteškoća: Čin mokrenja popraćen je osjećajem nelagode. Urin pokazuje znakove prisutnosti krvi. Čin mokrenja postao je rijedak. Uobičajeno je da se pojedinci bude više puta tijekom noći kako bi obavili nuždu. Mučnina i povraćanje dva su simptoma koji se često javljaju zajedno. U slučajevima kada bubrezi ne uspiju eliminirati štetne spojeve iz tijela, može se pojaviti osjećaj mučnine. To je način na koji tijelo rješava štetne toksine.

Stalni osjećaj umora čest je simptom kod pojedinaca. Postoje trenuci kada se pojedinci mogu osjećati iscrpljeno ili biti u neugodnom stanju uma unatoč dovoljnom odmoru. Iako se umor može povezati i s manjkom eritropoetina, hormona koji luče bubrezi. Posljedično, ako pojedinac ima manjak ovog hormona, može doživjeti češće i jače napade umora. Nadalje, to bi mogao biti pokazatelj temeljnog problema s njihovim bubrezima.

Anemija je zdravstveno stanje u kojem postoji manjak crvenih krvnih stanica ili hemoglobina u krvi. To može rezultirati različitim simptomima, uključujući slabost, umor, bljedilo kože, otežano disanje i vrtoglavicu. Uzroci anemije mogu varirati, ali neki uobičajeni čimbenici uključuju lošu prehranu, kronične bolesti, gubitak krvi ili genetske poremećaje. Liječenje anemije obično uključuje rješavanje temeljnog uzroka i može uključivati ​​promjene u prehrani, dodatke željeza ili transfuzije krvi.

Nedostatak eritropoetina, hormona koji igra vitalnu ulogu u proizvodnji crvenih krvnih stanica, često je povezan s anemijom. Stoga je važno pratiti zdravlje svojih bubrega ako patite od anemije. Neprijatan okus u usnoj šupljini posljednji je od simptoma koje smo izdvojili. Kada vaši bubrezi ne uspiju filtrirati i eliminirati toksine, te se štetne tvari počinju nakupljati u vašem tijelu. Kao rezultat toga, možete osjetiti neugodan metalni okus u ustima.

Preporučujemo