U nastavku našeg današnjeg članka osvrunt ćemo se na jednu itekako zanimljivu temu, a pozabavit ćemo se gmazovima koji za mnoge ljude predstavljaju istinski strah. Naravno, riječ o zmijama koje se polako bude sa dolaskom toplijih i sunčanih dana i u sve većem broju pristune su u prirodi ali i po okolnim mjestima u blizini gradova. Iako mogu biti izuzetno opasne, istina je zapravo da zmije ne napadaju prve, te kako je poznato, imaju istančana osjetila koja često dovode do toga da misle da su ugrožene i tada su zaista spremne za ugriz.

S obzirom da se mnogi ljudi boje ovih gmizavaca, mnogi stručnjaci su razgovarali na ovu temu, a nedavno je tokom jedne emisije prikazan i prilog iz australskog vrta gdje se pojavila prava otrovnica. Međutim, kada je čovjek došao da je ukloni, problem se na neki način sam riješio jer je zatekao žabu koja ga je preduhitrila.

“Svjedočio sam najkul događaju ikada. Poprilično velika zmija je ugrizla žabu, a žaba ju je zatim skoro pa progutala.” – napisao je Jamel Chapel ne Fejsbuk stranici koja je posvećena hvatanju zmija i pružanju informativnih stvari na ovu temu. Kako je objašnjeno, Jamie je pozvan u kuću koja se nalazi na predgrađu grada Townsvilla, a zatim je zatekao situaciju koja ga je fascinirala.

Kazao je da ga je pozvala gospođa koja je primjetila veliku zmiju u svom vrtu, a da stvar bude još gora, ispostavilo se da se radi o vrsti “tajpana”, treće najotrovnije zmije. Žaba ju je skoro pa čitavu progutala, a Jamie je zatim zatvorio žabu uz navode “Preživjela je jednu noć, vidit ćemo da li će povratiti zmiju, a ukoliko to uradi, onda ću je vratiti u prirodno stanište.” – kazao je.

Preporučujemo