U naselju Banjsko polje juče oko 13.45 časova nestala je devojčica Danka Ilić (2 godine) iz Bora.

Potraga za nestalim djetetom je u toku i svi nadležni su na licu mjesta i intenziviraju se napori da se ona pronađe. Kako je ispričala majka djevojčice, stigli su u porodičnu kolibu gdje su i odlazili. Majka je rekla da je trčala sa djecom i rekla da kada se okrenula, djevojčice više nije bilo.

– Živimo u Boru. Vodim ih na trčanje i šetnju. „Moji roditelji su odavde i ja sam tamo živela kada sam bila mala“, rekla je Dankina majka Ivana. Kako prenosi Currier Reporter, kuća je udaljena 300 metara od glavnog puta. Iza kuće je šuma, ali to nije gusta šuma, već otvoreni prostor. Izolovana je od ostalih kuća. Nalazi se na samom kraju naselja i ovo područje je nepristupačno. Dodao je da je djevojčica jedva uspjela da se kloni majčinog vidokruga. Ima samo dvije godine, još ne može trčati, a nosi čak i pelene.

Loše vrijeme je takođe zakomplikovalo potragu za djevojkom. Sinoć je padala kiša, a kiša pada i danas. Pretraženo je i obližnje korito rijeke, ali za sada nisu pronađeni rezultati. Podsjetimo, nestala djevojka ima smeđu kosu, smeđe oči i visoka je oko 85 centimetara. U trenutku nestanka bila je odjevena u maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone i crne patike.

 

 

Olgica Čekić iz Centra za nestalu i eksploatisanu decu rekla je da je činjenica da je policija prestala sa potragom u blizini Bora ukazuje da je istraga završena. Vodeći drugdje, ali potraga sigurno nije pauzirana. Ona je rekla da je nestanak djece globalni problem, a kod nas se ovoj temi posvećuje više pažnje u posljednjih 10-15 godina. Čeh objašnjava da najčešće 60 do 70% tinejdžera pobjegne od kuće i imamo slučajeve kidnapovanja, otmice roditelja ili nestanka djeteta, kao u slučaju Danka Ilića i slučaja djece u Ovom mogu dešava se kada ptica nestane tokom seobe.

Preporučujemo