19. decembra objavili smo članak na portalu blakanlifetoday sa naslovom: “Ostali smo bez još jedne dive na glumačkoj sceni! Kolege iz Narodnog pozorišta objavile vesti, ispraćaju svoju omiljenu Ljiljanu Blagojević” ovim naslovom aludira se na smrt glumice što nije tačno ona je zapravo otišla u penziju i članak je označen kao klikbejt od strane Raskrinkavanje.ba

 

 

Ljiljana Blagojević otišla u zasluženu penziju nakon decenija rada u svom matičnom Narodnom pozorištu. Ljiljna koja je diplomirala na Akademiji dramskih umjetnosti je bila u klasi sa Mirjanom Karanović i Mimom Karadžićem i poput njih je ostavrila i veliku karijeru. Glumila je u preko 50 filmova i u pozorištu je nastupila iu preko 60 predstava a nakon što je odigrala predstavu Velika drama ova poznata umjetnica se oprostila od svoje profesije i otišla u penziju.

 

Publika je Ljiljanu ispratila gromoglasnim aplauzom koji je trajao dugo a i njene kolege su joj napravile iznenađenje kojim se pohvalila na svom Instagram profilu. Ona je postavila sliku torte i u opisu napisala da je ovu poslasticu napravila Bilja Joksić koja nije glumica ali koja radi u pozorištu i Ljiljana je istakla da bez ljudi kao što je ona i njen muž Zoran koji je također uposlenik pozorišta, a koje publika nikada ne vidi ni glumci koji su na sceni ne bi mogli raditi svoj posao kako treba.

 

NAPOMENA: Članak je za čitaoce predstavljen kao da je glumica preminula što nije tačno glumica je otišla u zasluženu penziju i ovim putem se izivnjavamo čitaocima što smo aludirali kroz naslov na smrt pjevačice i predstavili članak kao klik bejt.

Raskrinkavanje je označilo članak kao klik bejt.