Pojedinci koji su zašli u zreliju dob vjerojatno će se prisjetiti poznate glazbenice Maje Odžaklijevske iz njenih najboljih godina 1980-ih i 1990-ih. Da nije bilo nepredvidivog obrata koji je doveo do toga da je dobila drugu ulogu, moguće je da bi i danas producirala vrhunske hitove i nastupala.

Majinom unuku Luki autizam je dijagnosticiran prije gotovo deset godina. Od tada je Maji Luka prioritet u svakom aspektu života i neosporno, čak je veću pažnju je obraćala na njega nego na sebe. Kako smo mogli vidjeti po brojnim medijskim naslovima koji su objavljeni, nedavno je donijela odluku o povlačenju iz glazbene karijere. Na oproštajnom koncertu Maja je izrazila želju da se svojim obožavateljima lijepo oprosti.

Objasnila je kako kako ide naprijed i Luka joj mora biti ispred svega u životu, a njeno obraćanje ispraćeno je gromoglasnim aplauzom. Maja i Luka živjeli su u maloj nastambi koja se dičila prostranim i predivno uređenim dvorištem. Iako je Luka imao slobodu izaći vani, svakih je nekoliko dana patio od napadaja, a tu su zbog toga bila i Majina ograničenja kretanja izvan dvorišta. Da s Lukom nešto nije u redu, prva je prepoznala Maja koja je pokazala da dječak ima manjak koncentracije.

Unatoč iskustvu na rubu smrti, Maja je dobila nacionalnu mirovinu koja im je značajno poboljšala kvalitetu života. Sagradila im je dom na ogromnom imanju daleko od kaosa urbanog života i Maja je s novinarima ispričala kako je preseljenje iz Beograda u ovu mirnu oazu savršeno rješenje i za nju i za Luku. Nadalje, objasnila je da se njena kći teško nosi s Lukinim stanjem te je zbog toga ona odlučila preuzeti brigu o njemu.

Preporučujemo