Obilaženje novih destinacija i putovanja u druge zemlje svakako je san mnogih, međutim, veliki broj ljudi jednostavno nema vremena niti mogućnosti sebi priuštiti takve stvari. Veliki je broj i onih koji se odluče lutati po svijetu, nemaju svoje stalno mjesto prebivališta i uvijek su u pokretu, ali su zadovoljni svojim životom i ne obaziru se na materijalne stvari.

Proteklih dana objavljena je zanimljiva priča o Majkl Berndu koji je sa svoje 23 godine odlučio ispuniti svoj san i posjetiti Australiju. Navodi da je tamo upoznao atraktivnu Brazilku, a nakon toga nije želio stati na samo jednoj zemlji, te je odlučio sebi postaviti cilj da obiđe stotinu zemalja i u svakoj spava sa bar jednom ženom.

Njegova avantura u koju se hrabro uputio, trajla je nešto više od osam godina, a među brojnim svjetskim destinacijama svojevremeno se našao i u Beogradu. Sakupio je dosta životnog iskustva a kako kaže, jedno vrijeme je obavljao posao po*no glumca u Španiji, u Meksiku je zbog svojih fantazija morao biti pritvoren jer je imao se*s na javnom mjestu. Pored toga, naučio je nekoliko drugih jezika, susreo se sa različitim kulturama, testirao dejstva narkotika i najljepše uspomene urezao sa brojnim tetovažama na tijelu.

Na pitanje o njegovim finansijama, kazao je da je morao raditi različite sezonske poslove, uglavnom su to bili oni iz uslužne djelatnosti, a kako je u nastavku otkrio, svojevremeno je kuhao i neka jela za Vladimira Klička i austrijsku nogometnu reprezentaciju. S obzriom da je imao mnogo žena, dva puta se ženio, prvi brak je nastupio zbog vize za Australiju, a drugi but je u alkoholisanom stanju imao vjenčanje u Las Vegasu.

Iako je mislio da se nikada neće dugo zadržati na jednom mjestu, uslijedila je velika ljubav sa djevojkom po imenu Lisa. “Upoznao sam je u 90. državi. Bila je puna razumevanja i smatrala je da prvo moram da završim svoj izazov. To sam i učinio, a sad nas dvoje putujemo zajedno” – kazao je Majkl.

Preporučujemo