Posljednjih deset godina, filmska industrija se razvila na mnogo načina što je dodatno olakšalo posao našim glumcima, međutim, uprkos svemu tome za neke projekte još uvijek je potrebno angažovati kaskederske timove koji će nastupiti u određenim zahtjevnim filmskim scenama. Posao kaskadera je izuzetno težak i opasan te ga upravo zbog toga obavljaju ljudi koji su svoj život posvetili treningu i koji imaju zaista nevjerovatne sposobnosti koje mogu iskoristiti kako bi snimili opasne filmske scene a da pri tome ne izlažu druge glumce opasnostima na setu.

Jedan od najpoznatijih filmskih velikana, Džeremi Rener, imao je stašnu nesreću koja je navodno uslijedila upravo tokom snimanja novog projekta. Kako je poznato, glumac je polomio više od trideset kostiju nakon što je na njega pala mašina za čišćenje snijega koja teži nevjerovatnih šest tona, a zatim je hitno prebačen u najbližu lokalnu bolnicu gdje mu je ukazana adekvatna medicinska njega te je hospitalizovan pod budnim okom ljekara.

Džeremi je do sada ostvario veliki broj uspješnih uloga a tokom posljednjih godina najviše smo ga mogli viđati u Marvelovim projektima, naučna fantiska je njegov žanr i pokazao je nevjerovatan glumački talenat zbog kojeg se svrstava na listu najboljih stranih glumaca. Međutim, nesreće se svakodnevno dešavaju i glumac je dobro prošao s obzirom na ishod koji je mogao uslijediti, oporavak je već započeo a njegove kolege, prijatelji i obožavaoci, ostavili su brojne poruke podrške te su mu poželjeli brz oporavak.

“Jutarnji trening, promenile su se odluke za ovu Novu godinu… Nastao iz tragedije za celu moju porodicu i brzo se fokusirao na ujedinjenje delotvorne ljubavi. Želim da se zahvalim svima na njihovim porukama i pažnji za moju porodicu i mene. Puno ljubavi i zahvalnosti svima vama. Ovih 30+ slomljenih kostiju će se zalečiti, ojačati, baš kao što se produbljuje ljubav i veza sa porodicom i prijateljima. Ljubav i blagoslov za sve vas” – glasila je njegova objava na društvenim mrežama.

Preporučujemo