Sadašnja supruga Lidijinog bivšeg supruga sada je mlađa žena, a razlog njihovog razvoda može se objasniti na sljedeći način. Lidia Vukićević i Mitar Mrkela nekoć su bili zadivljujući par u glazbenoj industriji kada su se vjenčali. Na vrhuncu slave i Lidia, glumica, i njezin bivši suprug bili su jako zaljubljeni, što je rezultiralo rođenjem sinova Andreja i Davida. Lidija je dugi niz godina provela u inozemstvu zahvaljujući uspješnoj sportskoj karijeri Mitra Mrkele. No, kako je njihova ljubav jenjavala, a brak dolazio kraju, Lidia se vratila svojoj pravoj strasti – glumi.

 

 

Postalo je uobičajeno čuti žene kako kažu, a ja to u zadnje vrijeme sve češće čujem: “Moj bivši muž je divan čovjek.” Osobno smatram da je ova izjava nebitna. Postavlja se pitanje zašto ste se uopće odlučili razvesti? Ljubav je bila temelj našeg braka i iz ljubavi smo se odlučili na djecu – a to je samo po sebi bilo lijepo. No, na kraju smo shvatili da smo dva različita svijeta. Ja kao glumica i on kao sportaš nismo imali dodirnih točaka. Upravo nas je taj nedostatak zajedničkih interesa, koji je ključan u svakoj vezi, doveo do toga da donesemo prijateljsku odluku da se rastanemo. Ovo je bio zajednički i ispravan izbor. Da budem potpuno iskren, ovo je cijela istina. Nakon raspada braka skupila sam mudrost i odlučila zadržati pozitivan pogled na situaciju, prvenstveno zbog naše djece. Kad čujem žene kako govore da ostaju u vezi “zbog djece”, ne mogu a da to ne vidim kao ispriku i znak slabosti.

 

Tijekom intervjua za medije istaknula je štetnost razvoda isključivo na djecu. Zatim je otkrila posljedice svog propalog braka, navodeći da je ostala bez ičega jer je sa suprugom dugo živjela u inozemstvu. Unatoč zastrašujućem zadatku ponovnog početka, imala je dovoljno hrabrosti krenuti na ovo putovanje, shvaćajući da, ako želite slijediti nešto drugačije, morate početi od nule. Početne faze su nedvojbeno bile izazovne, ali ona je ponosno istaknula svoju otpornost. Za razliku od prije, nije se pokolebala niti dopustila da joj financijska neizvjesnost zasjeni život. Umjesto toga, ostala je usredotočena na postizanje uzvišenijih težnji.

 

 

Lidija Vukićević, majka duboko povezana sa svojim odraslim sinovima Andrejom i Davidom, unatoč neovisnom životu s njima nastavlja održavati iznimno blisku vezu. U međuvremenu, Lidijin bivši suprug ostaje privlačna osoba, sada oženjen zadivljujućom Olgom, koja je igrom slučaja 21 godinu mlađa od njega. Zajedno imaju sina Dušana.