U Beogradu je u nedelju ujutro stigla tragična vest, smrt 23-godišnjeg srpskog MMA reprezentativca Stefana Savića. Njega je u noći sa subote na nedelju nepoznati napadač ubo nožem u srce na raskrsnici Dobračine i Dunavske ulice, a nesrećni Stefan je ujutru preminuo u bolnici. Stefan, jedan od dvoje izbodenih te noći, preminuo je samo tri meseca nakon što je postigao najveći uspeh u karijeri i osvojio medalju za Srbiju. Ali to je samo dio njegove priče, jer dolazi iz velike porodice i, iako ima samo 23 godine, dugu sportsku karijeru.

“Dođem ja da treniram MMA i vrate me kući jer sam bio mnogo mali. Kažu mi imaš 11-12 godina, dođi kad napuniš 14. Tako je i bilo. Tu sam nešto dolazio, odlazio… Odem prvo na boks, ali su treninzi bili kasno, kasno sam se vraćao kući i moji mi zabrane! Odem na kung fu, ving čun, nešto se zakačim u školi i kažem : ‘Pa šta je ovo? Neću da radim ovo!’ Odem na boks, završim sa tim problemom u školi i onda odem kod Ćose i ostanem kod njega i tu sam od 2014. godine”, govorio je pre samo tri meseca u podkastu “MMA institut” Savić o početku svoje karijere u MMA timu “Eklektik” gde je trenirao kod Borislava Ćosića.

 

U istom podcastu govorio je i o opasnostima koje mu ulice predstavljaju i koliko se zadovoljan bavi sportom. „Da nisam ovde, verovatno bih nešto radio, lutao bih po gradu… Ulice su opasnije od sporta, ali ovde su sudije.“ Ušao kao bolji borac. On je u svom prvom meču savladao Austrijanca Vincenta Koeniga, a potom i Angolca Marija Stefana, da bi ga u polufinalu zaustavio Bahrein Gađi Garžijev. Ipak, osvojio je medalju na Svjetskom prvenstvu u Tirani, koje mu je nažalost bilo posljednje takmičenje.