U 82. godini života preminuo je Jovan Marić, bivši političar, veleposlanik i psihijatar. Marić je ostvario zapaženu karijeru kao predstojnik Klinike za psihijatriju Sveučilišnog kliničkog centra Srbije. Osim toga, radio je i kao profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Beogradu. Bio je aktivan član političke stranke Nova Srbija koju je vodio Velimir Ilić. Marić je također bio veleposlanik u Republici Jugoslaviji i Nigeriji te se cijeli život bavio pisanjem.

Dana 11. studenog u 82. godini života preminuo je cijenjeni psihijatar Jovan Marić, koji je danas sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. Marićevi najmiliji bili su nazočni ispraćaju od njega, a njegove kćeri Vojna i Joana su u kapelici primale iskrenu sućut, shrvane emocijama. Obučene u crnom, sa svakim su nakratko porazgovarale, a njihova tuga mogla se uočiti u moru suza koje je teklo niz njihova lica.

Ne treba zaboraviti ni Jovana Marića, srpskog psihijatra, književnika i bivšeg profesora Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Beogradu, ali i diplomata. U lipnju 1964. godine završio je studij na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Beogradu. U razdoblju od tri godine radio je u bijeljinskoj bolnici gdje je asistirao na operativnim zahvatima i ginekologiji.

Također je bio redoviti profesor medicinske etike i psihijatrije na nekoliko fakulteta, uključujući Medicinski fakultet, Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, Stomatološki fakultet Sveučilišta u Beogradu, Medicinski fakultet Sveučilišta u Istočnom Sarajevu. , Visoka zdravstvena škola strukovnih studija u Beogradu i Pravni fakultet Sveučilišta u Beogradu. Osim toga, radio je na Institutu za psihijatriju u Beogradu, gdje je vodio kliniku. Autor je brojnih udžbenika, pored trilogije o Srbima.

Preporučujemo