Najpopularniji kviz znanja ne samo u Srbiji nego i u cijelom regionu je Slagalica koja se dugi niz godina emitueje na državnoj televiziji i gledaoci su već navikli na stalnu postavu voditeljica koja se nedavno promijenila što je mnoge šokiralo i svi su se pitali šta se desilo sa Kristinom Radenković koje nije bilo u prošlu srijedu u ulozi voditeljice.

Nju je zamijenila novinarka RTS-a Jelena Simić a saznalo se da je razlog to što je Kristina sada angažovana na drugom projektu pod nazivom Stigni me ako znaš. Iako joj nije bilo lako da uskoči na mjesto voditeljke popularnog kviza Jelena je otkrila da je uglavnom dobila pozitivne kritike i da je dobila i puno poruka od svojih prijatelja i kolega koji su joj dali podršku.

Ona je rekla da je na ideju o njenom angažmanu na Kristininoj zamjeni došla glavna i odgovorna urednica zabavnog programa državne televizije Olivera Kovačević koja joj je prdložila da ode na probu. Jelena je osjećala čast što joj je ukzala povjerenje jer se radi o jednoj od najgledanijih emisija u Srbiji a s druge strane je za nju to bio i izazov jer je puno drugačije od svega što je radila do sada.

Jelena radi u inforamtivnom programu državne televizije već 11 godina i bila je novinar ali je i emisija Krenimo redom njena autorska a u posljednje četi godine je u redakciji zabavnog porgrama. Jelena je otkrila i da je imala tremu ali da joj je svojim savjetima i podrškom najviše pomogla upravo Kristina koja je njena draga kolegica.

 

Preporučujemo