Bečka pita slatka je slastica koja će se nedvojbeno svidjeti ljubiteljima tradicionalnih slastica. Kombinacija čokolade, oraha i kokosa stvara raskošan i ugodan profil okusa koji će zasigurno zadovoljiti svakog sladokusca. Osim toga, ova slastica nije pretjerano zahtjevna jer se ne peče pa je mnogima popularan izbor.

I dok se bečka pita po zahtjevnosti smatra jednostavnijim kolačem, ipak joj je potrebno minimalno četiri sata da se ohladi nakon izrade, a za pripremu je potrebno ukupno četrdesetak minuta. Međutim, unatoč svojoj jednostavnosti, ovom desertu nikako ne nedostaje okusa ili dubine, s višestrukim slojevima i upečatljivom vizualnom privlačnošću koja parira čak i složenijim kolačima koji zahtijevaju znatno više vremena za izradu.

SASTOJCI : Jufke za oblatne. Količina potrebne tekućine je konkretno 400 mililitara vode. Količina šećera koja je potrebna za ovaj recept je točno 300 grama. Težina margarina u ovom slučaju je točno 125 grama. Navedena količina za kokosovo brašno je 200 grama. Čokolada za kuhanje težine 100 grama. Da napravite mrvičastu i bogatu koricu, pomiješajte 250 grama sitno mljevenog keksa s velikom količinom maslaca. Pakiranje sadrži 28 komada cijelih keksa puterastog okusa, ukupne težine 200 grama. Količina vode u pitanju je precizno izmjerena na 50 mililitara. Potrebna količina šećera je točno 100 grama. Sto grama čokolade namijenjene za kulinarske svrhe. Količina margarina potrebna za ovaj recept je točno 125 grama. Ukupni volumen soka od naranče koji je iscijeđen cijeđenjem je 200 mililitara. Težina mljevenih oraha u ovom konkretnom slučaju je dvjesto grama.

Premaz se sastoji od: Čokolada za kuhanje je teška oko 150 grama. Količina ulja iznosi pet supenih kašika. Ukrašavanje: Preporučena mjera za kokosovo brašno je 20 grama. PRIPREMA : Da biste napravili ovu slatku poslasticu, započnite zagrijavanjem mješavine šećera i vode dok se šećer potpuno ne otopi. Zatim u smjesu dodajte čokoladu i margarin i nastavite zagrijavati dok se i ti sastojci ne otope. Kad se potpuno otopi, maknite smjesu s vatre i dodajte mljeveni keks i kokos, pazeći da se sve dobro izmiješa. Uzmite jedan list oblatne i po njemu ravnomjerno nanesite toplu smjesu. Na kraju na smjesu stavite biskvit umočen u sok od naranče.

Započnite topljenjem kombinacije šećera i vode na plamenu. Kad se otopi, umiješajte margarin i čokoladu dok se oboje ne otope. Nakon što smjesu maknete s vatre, dodajte mljevene orahe i dobro promiješajte. Dobivenu smjesu zatim ravnomjerno rasporediti po sloju biskvita. Nakon što se smjesa ohladi, potrebno ju je prekriti obilnim slojem glatke i bogate čokoladne glazure. Za dodatni nalet okusa pospite kokos preko čokoladnog premaza prije nego se osuši i stegne.

Preporučujemo