Pripremno ročište po tužbi Branislava Lečića protiv Andre Jovanovića, koji je odbio da sa njim deli ekran u TV seriji “Radio Mileva”, završeno je posle 45 minuta. Glumica je napustila zgradu suda u pratnji svog advokata, koji je dao izjavu za novinare, na šta je jednostavno rekla: “Hvala”. Advokat Goran Draganić je nakon ročišta istakao da je predmet tužbe Branislava Lečića zapravo navodna izjava Anđele Jovanović da nikome nije zabranila rad jer, kao i svaki umetnik i čovek, ima pravo da bira. Navodi se da će svjedoci u ovom suđenju biti i članovi producenta serije “Radio Mileva”, a sljedeće ročište zakazano je za 30. septembar.
– Danas je održano pripremno ročište, a na narednom ročištu biće saslušan tužilac Branislav Lečić. Ko će dati izjavu kao stranka. Kao i kod svakog preliminarnog ročišta, obje strane će izvesti svoje svjedoke i dokaze. Obje strane su to učinile. Moraćemo da sačekamo. Suđenje je odgođeno za 30. septembar – rekao je okupljenim medijima glumičin advokat, nastavljajući:
– Što se tiče ostalih izjava, Anđela je dala izjavu i ona se neće oglašavati za medije. Daće izjavu pred sudom o svim svojim legitimnim razlozima i porivima zbog čega ne želi da glumi sa njim. Suvereno je pravo svakog da slobodno odluči da li će učestvovati u nekom projektu ili ne. Moramo sačekati dalji razvoj situacije.Kako je dalje između ostalog objasnio, predloženi su svedoci iz produkcije serije “Radio Mileva”.
– Sada se čuje da je Andra Jovanović tužena zbog oduzimanja prava na rad. Složili bismo se da Angela ne može nikome oduzeti pravo na rad jer umjetnici imaju suvereno pravo da ne učestvuju. Ona je dala izjavu za medije, a detaljnije će se izjasniti na sudu. Što se tiče uskraćivanja prava na rad, to nije slučaj. Ovo je povreda časti i ugleda. Reč je o navodnoj izjavi Anđele Jovanović, koju ćemo čuti na jednom od narednih ročišta. To ćemo raditi polako jer svi moraju biti saslušani. Neko je predložio svedoka u produkciji, što je po meni jedini mogući izvor koji nekome može reći da li može da radi. Anđela Jovanović to nije mogla da uradi i navela je razloge zašto to ne želi.
Preporučujemo