Prije početka nove godine, susreli smo se potresnim vijestima o odlasku Siniše Mihajlovića, legandrnog srpskog nogometaša a zatim i trenera koji je svoju karijeru nastavio u Italiji. Siniša je izgubio iscrpljujuću bitku i preminuo je od leukemije u 52. godini života, a nešto kasnije napustio nas je i legendarni Masimo Savić. Pored dvojice legendarnih, u međuvremenu smo se oprostili i sa mnogim drugim slavnim ličnostima i nažalost, iz godine u godinu broje oboljelih od neke teške bolesti se povećavaju.

Preminuo srbijanski modni kreator i stilista Saša Vidić - N1

Tokom današnjeg dana, objavljena je vijest da je preminuo srpski stilista i modni kreator Saša Vidić. Vidić je već neko vrijeme bio u težem zdravstvenom stanju, a zatim je primljen u Klininički bolnički Centar u Beogradu, gdje je preminuo u 52. godini života. Pored toga što je ostvario izuzetno uspješnu karijeru, tokom koje je sklopio mnoga prijateljstva i dobra poznanstva, Vidić je bio osoba izuzetno vedrog duha i uvijek je bio rado ugošćen gdje god bi se pojavio.

Preminuo Saša Vidić: Modni kreator izgubio životnu bitku u 52. godini | Avaz

Važio je za najpopularnijeg kreatora na našim prostorima i vijest o njegovom preranom odlasku šokirala je širu javnost naše regije. Kako je nastala velika medijska bura zbog novih informacija koje su objavljene, ekipa lokalnog medija obišla je njegov lokal na kojem su zatekli okačene račune, a prema izjavama komšija, lokal niko nije posjećivao već duže vremena.

 

“Sašu nisam vidjela zaista dugo vremena, mislim da je prošlo nešto više od pola godine. Računi tu stoje mjesecima i nisam bila sigurna šta se sa njim dešava, prije je često navraćao, a kasnije je dolazio neki njegov prijatelj.” – izjavila je komšinica koja je ostala u šoku kada je saznala potresne informacije. Na društvenim mrežama objavljene su mnoge emotivne poruke i veliki broj javnih ličnosti se oprostio od slavnog Vidića.

Preminuo Saša Vidić || Hello Magazin!

Preporučujemo