U današnjem svijetu i dominaciji medija i društvenih mreža, možemo pronaći obilje zanimljivih priča ali i onih o financijskim težnjama drugih ljudi. Među gomilama onih koji traže bogatstvo ima i onih koji posežu za svim sredstvima kako bi postigli svoje ciljeve, bez obzira na posljedice. U nastavku našeg današnjeg članka osvrnut ćemo se na jednu priču koja je osvanula na društvenih mrežama, a za svega nekoliko sati postala je viralna i zaokupirala je pažnju naše javnosti. 

Sigurno ste do sada čuli za slučajeve kada mlade djevojke u želji za nekim luksuznijim životom odluče potražiti nešto starijeg i imućnog muškarca, koji će im moći obezbjediti skupocjene stvari i obezbjediti ih na duže staze. Životne priče takvih djevojaka često mogu biti veoma potresne i one su konstantno meta brojnih osuda i kritika javnosti. Takve osobe često možemo vidjeti i u rijaliti šou programima, a trenutno najpopularnija Zadruga može biti odličan primjer gdje možemo pronaći na desetine takvih djevojaka.

Međutim, današnja priča se tiče djevojke koja je s majkom radila kao domar u osnovnoj školi i borila se u teškim životnim okolnostima. Boreći se da spoje kraj s krajem, žena i njena kćer podnosili su teške životne uvjete kako bi platili stanarinu i zaradili za život. Unatoč vlastitoj nevolji, također su se brinule o svom starijem susjedu koji je uživao solidnu financijsku osnovu s izdašnom mirovinom od 1500 eura. Pažljivo su pazili na njega, a zauzvrat je on pokrivao njihove osnovne troškove poput namirnica i osnovnih potrepština.

Jednog jutra, njena majka ju je poslala da provjeri da li njihovom komšiji treba šta kupiti za podmiru, međutim, kada je mlada djevojka došla u njegov stan, starac ju je zaprosio i ponudio da joj ostavi svu svoju imovinu. Mlada djevojka je ostala zatečena njegovim potezom, a sve je zatim objavila na društvenim mrežama tražeći mišljenje drugih korisnika.

Preporučujemo