Prije nekoliko godina svjedoci smo značajnih promjena u svijetu mode, sve do tada je moda prvenstveno bila naklonjena za mršavijim ženama i vitkim modelima, međutim plus size ljepotice poput Ešli Graham ili Iskre Lawrence prednjačile su u najavljivanju drugačijih standarda ljepote. Potpuno su promjenile tačku gledišta na korpulentnije žene i čak su učestvovale u kreiranju nekoliko modnih linija koja su se zatim predstavile u prijestolnicama mnogih zemalja.

Ešli Graham, plus size model, skoro svakodnevno se susreće sa kritikama na račun svoj težine, i iako bi mnoge žene ostale uvređene na komentare kakve ona dobija, Ešli ih shvata potpuno drugačije i kaže da joj to samo dodatno podiže samopouzdanje. Ona svakodnevno nastoji poticati žene da trebaju voljeti i prihvatiti svoje tijelo, ma kakvo god ono bilo, te da je veličina na odjeći samo broj, a ne odlučujući faktor zbog kojeg bi se one trebale ustručavati u određenim aspektima života.

Ešli je također nastupila na reviji modne kuće pod nazivom “Baldain”,  “Nedelji mode” u Parizu prisustvovao je veliki broj svjetskih modela, a Ešli je svojom pojavom uspjela okupirati pažnju prisutnih. Ljubičasti kaput koji je ultra moderan, crne Guči čizme i mini haljina bili su neophodni da bi bila zvijezda večeri, što definitivno i jeste jer su u nju te večeri gledali apsolutno svi.

Modni stil Ešli Graham naišao je na mnoge kritike i okarakterisan je kao kontroverzan, često izazivajući mnogo rasprave. Neki se naprosto dive njenom samopouzdanju, dok se drugi pitaju treba li ili ne nositi ovaj odjevni stil koji naglašava njene obline, s obzirom da je teža od prosjeka (92KG). Međutim, ograničavati tuđe modne odabire je krajnje nepristojno, a pored toga može se pronaći i veliki broj komentara da propagiranjem većih veličina ugrožava svoje zdravlje i istovremeno šalje opasne poruke drugima da trebaju slijediti njen primjer.

Preporučujemo