Željko Mitrović je trenutno jedan od najpopularnijih i najuspješnijih biznismena na području Srbije, veliku profitabilnost postigao je sa svojim rijaliti šou programom pod nazivom “Zadruga”, a pored toga vlasnik je i nekoliko drugih izuzetno uspješnih projekata. Iako o njegovim poslovnim uspjesima možemo pronaći mnogo članaka, njegov privatni život je donekle najviše interesantan domaćoj javnosti, a njegova porodica se više puta nalazila na naslovnim stranama svih regionalnih medija. 

Prije nešto više od deset godina, sin srpskog moćnika, Aleksandar Mitrović, osvanuo je na svim naslovnim stranama novinarskih izdanja zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila na pješačkom prijelazu u Ustaničkoj ulici kada je život izgubila 17-godšinja Andrea Bojanić. Aleksandar je tada osuđen na jedanaest mjeseci kućnog pritvora, oduzeta mu je vozačka dozvola B kategorije i donesena je odluka za elektronski nadzor (nanogica) u trajanju od godinu dana.

Pored toga, njegova kćer Kristina Mitrović je također bila česta tema domaćih medija, a naročito u proteklih par mjeseci kada je okončala svoju vezu sa Ukrajinskim milijarderom Ilijom Riskin. Međutim, javnost je najveće interesovanje pokazala za njegovu suprugu Milicu (Pašić) Mitrović, bivšu TV voditeljicu koju je Željko upoznao tokom emisije na “Trećem kanalu” koja se emitovala tokom devedesetih godina.

Istaknuta imena sa naše javne scene koja su se tada također pojavljivala su još i Tanja Peternek, Voja Nedeljković, Ivana Zarić i Igor Miklja, koji su i dan danas veoma popularni i imaju visoku reputaciju. S obzirom da je od tada prošlo više od tri decenije, javnost je zaboravila na romantičnu vezu koja se razvila među kolegama sa ove televizije.

Za romansu šarmantnog Voje Nedeljkovića i lijepe Milice Pašić znali su samo bliski prijatelji, a s obzirom da tada internet nije bio razvijen kao danas, javnost je ostala zatečena kada su objavljene vijesti da jedan od najpopularnijih TV voditelja današnjice imao vezu sa suprugom Željkom Mitrovića. Kako su lokalni mediji prenijeli, njih dvoje su se rastali nakon nekoliko mjeseci veze, ostali su u prijateljskim odnosima a zatim je Milica započela svoju novu vezu sa Željkom Mitrovićem.

Tokom 1995. godine su okrunisali svoj odnos stupanjem u bračnu zajednicu, a tokom zajedničkog života dobili su dvije kćeri te je Milica postala jedna od najutjecajnijih žena u Srbiji. Voja se s druge strane oženio za uglednu doktoricu Maju, sa kojom je dobio sina kojeg su nazvali Đorđe.

Preporučujemo