U većini slučajeva, roditelji tokom svog života nastoje obezbjediti svojoj djeci sve moguće uslove za normalan život i često žrtvuju čak i sebe i svoje zdravlje kako bi njihovi nasljednici uživali u što boljem životu, ne očekujući apsolutni ništa zauzvrat. Međutim, većina će se složiti da je najveća nesreća za jednog roditelja da dočeka svoju starost u kojoj će biti zapostavljen od strane djece kojoj su posvetili svoj život, a nažalost i takvih slučajeva je veoma mnogo.

Na ovu temu, nedavno je objavljena ispovjest jedne penzionerke koju su mediji posjetili kako bi joj uručili određenu socijalnu pomoć, tom prilikom porazgovarali su sa njom o raznim temama u životu a iako su htjeli omogućiti joj da se javno obrati, ona je ipak zamolila da ostane anonimna te nije željela podjeliti svoje podatke preko kojih bi ostali građani mogli poslati svoje priloge.

Tokom razgovora spomenula je da je za roditelje najvažnije pravovremeno vaspitavanje svoje djece, trebali bi nastojati izgraditi što bolje odnose i međusobna podrška porodice tokom života trebala bi biti neizbježna. “Imam odraslog sina i ćerku. Muž i ja smo im u svemu pomagali, od učenja do kupovine kuće i čuvanja njihove dece. Danas živim sama, muž mi je umro pre nekoliko godina. Imam malu penziju, jedva pokrivam osnovne potrebe. Ponekad kada kupujem lekove, bukvalno moram da se odreknem hrane. Deca su svesna moje situacije, ali nijedan jedini put nisu se ponudili da mi pomognu.” – kazala je tokom razgovora.

Iako su njeni nasljednici izuzetno novčano potkrepljeni, iz njoj nepoznatog razloga u jednom djelu života su se naprosto udaljili od nje, započeli su svoje porodice i njihov odnos potpuno je izgubio smisao. Sve što je tražila jeste da prepolovi svoje režije sa kćerkom ili sinom, a zauzvrat ona bi im ostavila stan u nasljedstvo, međutim kako kaže, niko od njih ne želi niti čuti za to.

“Ja sam svojim roditeljima pomagala koliko sam mogla. Nikad im nisam otišla praznih ruku. Pomagala sam i fizički i finansijski. Da li ja to nisam uspela da odgajim svoju decu kako treba? Nemam nikakvu ušteđevinu, jer muž i ja ništa nismo čuvali, sve smo dali deci. I eto kako su mi vratili…”” – dodala je za kraj razgovora.

Preporučujemo