U današnjem članku osvrnut ćemo se na porodicu Bojanić gdje se ističe dobro poznati Dragomir Gidra koji je zasigurno jedan od najpopularnijih srpskih glumaca koji je svojevremeno oduđevio javnost širom zemalja bivše Jugoslavije sa svojim glumačkim talentom. Njegova uloga koja mu je donijela najveću slavu jeste u serijalu “Žikina dinastija” za koji ste sigurno svi čuli a izuzetno je popularna i dan danas.

Gidra je bio specifična ličnost koja je naprosto zračila pozitivnom energijom, živio je život pravog boema a preminuo je prije nešto više od tri decenije, međutim njegova slava ni dan danas ne jenjava. Poznato je da je tokom života imao tri braka i to sa istom ženom a u pitanju je Ljiljana Kontić, koju je upoznao u svojim studentskim danima da bi se zatim upustili u romantičnu vezu koju su krunisali brakom 1966. godine.

Nakon toga u njihovom odnosu počele su pojavljivati nesuglasice što je dovelo do toga da se nekoliko puta rastanu a zatim i pomire jer jednostavno nisu mogli podnijeti odsustvo jedno drugoga. Imali su veoma buran zajednički život koji se na trenutke znao umiriti a naročito u periodu sedamdesetih godina, kada je na svijet stigla njihova kćer Jelena.

Međutim ovih dana na društvenim mrežama osvanule su fotografije Jovana Stojanovića koji je unuk njegovog rođenog brata Milomira. Jovan je bio još uvijek samo dječak kada je Gidra preminuo i imao je svega sedam godina, međutim kako i sam navodi, u sjećanju mu je dobro ostao njegov “deda-stric”. “Često sam ga posećivao u njegovom stanu blizu Kalemegdana. Kakav je bio u Žikinoj dinastiji, takav je bio i u svakodnevnom životu, nasmejan i vedar. Nikada ga nisam video tužnog ili namrgođenog” – kazao je Jovan. Ostatak možete pročitati ovdje.

Preporučujemo