Snimka žene koja pleše ulicama Beograda u narodnoj nošnji kruži internetom već dugo vremena, međutim nedavno je ponovno oživjela na društvenim mrežama i privukla veliku pozornost.

Ovaj snimak je objavljen na internetu 2019. godine, a navodno je snimljen na Zvezdari. Sada se ista snimka masovno pušta na društvenoj mreži TikTok, a čak je i veliki broj stranaca djeli uz opis da su ostali zatečeni i prestravljeni. Nakon objave snimke većina korisnika savjetovala je oprez, dok su je neki korisnici u šali objavili uz popularne pjesme.

“Mislim da radi jogu, kako bi poboljšala samopouzdanje”,  “Mislim da je došla sa svadbe, pa je nastavila da igra”, “Umro bih od straha” – glasili su neki od komentara ljudi koji su pogledali videozapis. Podsjetimo, prije nekoliko godina, navodno kod Gradske bolnice na Zvezdari, građani su snimili staricu koja se pojavila u neobičnom kostimu, plesala je i plašila prolaznike prijeteći im hladnim oružjem.

Navodno kako su mediji tada prenijeli, o svemu je bila obavještena i najbliža policijska postaja međutim pri njihovom izlaskom na mjesto događaja nisu pronašli nikoga. Čitateljka jednog domaćeg medija tada je javila da je tokom noći starica izlazila na ulicu i započinjala svoj ples te kada joj je neko prišao izvadila bi nož i zaprijetila im. Ipak iako snimka postoji, ovaj slučaj ostao je na razini urbanog mita jer starica nikada nije identifikovana, pa tako ne možemo utvrditi da li je riječ o autentičnim zapisima ili je ipak u pitanju još jedna šala zarad skupljanja lajkova na društvenim mrežama.

S obzirom da određeni korisnici društvenih mreža misle da je ovaj video snimak nedavno nastao, podsjećamo vas, ova dešavanja zbivala su se tokom 2019. godine i sada kada su ponovo postala aktuelna na društvenim mrežama, mnogi korisnici ističu da se u to vrijeme starica pojavljivala i na Novom Beogradu.

@aatec13

be careful guys #serbia #dancingladyserbia #horror #zvezdara

♬ Creepy and simple horror background music(1070744) – howlingindicator

Preporučujemo