U svim zapadnim zemljama poligamija je općenito zabranjena, no ipak postoje pojedinci koji u njoj žive i povremeno dijele svoja iskustva s medijima te uporno šokiraju javnost svojim stilom života.

Nedavno smo se osvrnuli na popularnu priču koja je objavljena na društvenim mrežama a radi se o tome da je muž u porodičnu kuću odlučio dovesti jos jednu partnericu koja sada obavlja sve njihove svakodnevne aktivnosti, te je u neku ruku postala kao sluškinja ostatku porodice. Svoju priču odlučila je podjeliti sa javnošću, međutim desilo se nešto što nije očekivala i preko noći je postala izuzetno popularna, zbog čega je počela primati velike novčane prihode.

U nastavku članka pišemo vam o još jednom slučaju poligamije, međutim ovaj je definitivno nešto drugačiji od prethodnih o kojima smo vas već informirali. U ovoj vezi je četvero osoba, dva muškarca i dvije žene a oni međusobno imaju i nekoliko zajedničkih nasljednika, ono što je posebno šokantno jeste to da nemaju predstavu ko je uopšte otac dva najmlađa dječaka u porodici.

Riječ je o obitelji koja živi u Libanu, a način na koji je njihov život strukturiran je tako da muškarci mijenjaju krevete svaku noć, te zbog toga i nisu mogli utvrditi ko je zapravo biološki otac djece. Naravno, DNK testiranje je moguće, ali obitelj se ne želi odlučiti za tu opciju jer im to nije važno i umjesto toga nastavit će dijeliti roditeljske odgovornosti kao što su to činili prije. Kad su započeli svoju nekonvencionalnu vezu, bračni par Alizija i Tyler Rogers već su imali dvoje djece od sedam i osam godina, a zatim im se pridružio bračni par Taja i Sean Hartles, koji su im prije toga bili prijatelji.

Preporučujemo