Glumica Mirka Vasiljević i nogometaš Vujadin Savić ponosni su roditelji četvero djece i oni se trude svaki svoj slobodan trenutak provesti s njima, ali mladi roditelji ponekad imaju potrebu za svojim vremenom pa u spašavanju tada sudjeluju svi članovi obitelji, a najčešće u pomoć priskaču Mirkini i Vujadinovi roditelji.

Legenda srpskog nogometa godinama je najveća podrška svojim sinovima i slobodno vrijeme rado provodi sa Adrijanom, Andrejom, Mihajlom i malenom Anikom, kao i preslatkom Uroševom kćerkicom Lenom, neke zajedniče trenutke možemo vidjeti i na njegovim društvenim mrežama gdje je poprilično aktivan.

Nakon povlačenja iz sporta posvetio se prvenstveno djeci i ostatku svoje porodice ali sport nije u potpunosti napustio, o čemu svjedoči i nedavna fotografija na kojoj se Dule Savić družio sa svojim unucima. On je prvi igrač čije je puno ime uzvikivao stadion i čovjek koji je nogom išao tamo gdje se drugi ne bi usudili, to je dovelo do toga da djeca od malih nogu imaju najboljeg učitelja koji ih redovno prati na treninzima a u skladu sa tim i usmjerava ih.

Sudeći po fotografiji Duleta Savića s unucima na nogometnom igralištu, čini se da će obitelj Savić dobiti nasljednike dostojne svog slavnog djeda, kakav je uostalom bio i njihov otac Vujadin. Podsjećamo, Dule je 1972. godine stigao na Marakanu gdje je svojim perfomansom očarao sve prisutne te je odmah nakon toga dospio u podmladak Crvene Zvezde, u kojoj je dalje napravio nevjerovatnu nogometnu karijeru. Od odigranih 258 utakmica uspio je postići čak 149 pogodaka čime je postao treći strijlac u čitavoj historiji kluba koji je postigao najviše pogodaka tokom jedne sezone.

Preporučujemo