Ovaj recept je i jednostavan i ukusan, pružajući zadovoljavajuće hrskanje. Prije no što odete prespavati, jednostavno pomiješajte sastojke žlicom i ostavite ih na sobnoj temperaturi preko noći. Sutradan oblikujte tijesto i stavite ga u pećnicu. Nakon samo 40 minuta bit ćete nagrađeni divnom štrucom kruha koja je istovremeno aromatična i divno hrskava.

Sastojci za pripremu :
2 šalice mlijeka (400 ml)
2 žličice soli
2 žlice šećera
1 žlica kvasca
4 žlice biljnog ulja
600 g brašna
Umijesiti tijesto
Podijeliti na 2 dijela
Pokrijte ručnikom i pričekajte 15-30 minuta

Prvo morate pripremiti kvasac. Za suhi kvasac to nije potrebno, ali na ovaj način možete jednostavno provjeriti jesu li gljivice kvasca još uvijek aktivne u suhom kvascu. Ovako nećete baciti brašno ako ne slučajno.Jednu vrećicu suhog kvasca razmutiti u 340 ml tople vode i dodati dvije žličice šećera. Pustite da se kvasac diže 10 minuta. Ako se na kvascu stvori pjena, gljivica je aktivna i spremna za rad!

Pomiješajte brašno, sol i kvasac u zdjeli, zatim ulijte vodu i miješajte kuhačom dok se potpuno ne sjedini (zapamtite, što manje miješate, kruh će ispasti bolji). Zdjelu prekrijte krpom i ostavite preko noći na sobnoj temperaturi. Važno je ostaviti tijesto da odstoji najmanje 15 sati (ali ne više od 24) jer što duže odstoji, to će biti ukusnije.

Sutradan zagrijte pećnicu na 240° i stavite unutra poklopljenu posudu za pečenje da se zagrije. Dok čekate, razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini, oblikujte ga u kuglu i napravite 3-4 dijagonalna reza. Kruh pažljivo premjestite na zagrijanu posudu za pečenje, pokrijte ga i pecite 35 minuta. Nakon toga posudu otvorite i nastavite peći još 10-15 minuta.

Preporučujemo