Ako ste u potrazi za slatkim desertom kojim ćete impresionirati svoje goste, ne tražite dalje od ove divne poslastice s karamelom. Kombinacija bogatog karamel nadjeva i pahuljastog biskvita posutog orasima sigurno će osvojiti svakoga tko ga zagrize. Ovaj izbor posebno je idealan za posebnu prigodu ili svečani stol.

Potrebno je

5 jaja
8 žlica šećera
6 žlica nasjeckanih oraha
3 žlice brašna
3 žlice krušnih mrvica
3 žlice tople vode
1 prašak za pecivo
za punjenje

Sastojci za fil:

500 g šećera
1 litra mlijeka
10 žlica brašna
250 g margarina
također

Naknadno:

50 g nasjeckanih oraha
100 g čokolade

Proces pripreme kora sastoji se od nekoliko koraka. Ovi koraci mogu uključivati ​​miješanje brašna, soli i drugih sastojaka, dodavanje maslaca ili masti i miješenje tijesta dok ne postigne željenu konzistenciju. Kada je tijesto spremno, možete ga razvaljati i staviti u posudu za pite ili oblikovati pojedinačne kore za torte ili quicheve. Pravilna priprema kore ključna je za postizanje ukusnog i ljuskastog gotovog proizvoda.

Započnite zagrijavanjem pećnice na 180 Celzijevih stupnjeva. Nastavite mutiti bjelanjke i četiri žlice šećera dok ne postanu čvrsti. Žumanjke umutiti sa preostalim šećerom pa dodati vodu, orahe, brašno, prezle, prašak za pecivo i šećer. Sve sastojke dobro sjediniti i sipati u podmazan i pobrašnjen kalup. Smjesu pecite otprilike 25 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici. Kada je gotova, izvadite iz pećnice i ostavite koru da se ohladi prije nego je prerežete poprečno na dvije polovice.

Započnite prženjem šećera na jačoj temperaturi dok ne poprimi crvenkastu boju. Kada se postigne, smanjite temperaturu na najnižu točku i ulijte polovicu mlijeka u smjesu. U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno i preostalo mlijeko dok ne postane jednolična smjesa. Ulijte ovu smjesu u šećer i mlijeko i dobro promiješajte dok se smjesa potpuno ne sjedini. Ostavite smjesu da se potpuno ohladi. U drugoj posudi penasto umutiti margarin pa ga sjediniti sa ohladjenim filom. Koru stavite na tacnu i uokvirite je obručem. Na koru nanijeti četvrtinu pripremljenog fila i prekriti drugom korom. Četvrtinu preostalog fila odvojite, a ostatak ravnomerno rasporedite po kori. Ostavite u hladnjaku da se stegne. Odvojenu četvrtinu fila sjediniti sa čokoladom na pari i seckanim orasima. Skinite obruč i nanesite smjesu preko cijele torte.

Preporučujemo