Nedavne studije pokazale su da pojedinci koji su svjesni svoje tjelesne težine i odluče izbaciti hranu bogatu ugljikohidratima, kao što je krumpir, nakon one sa šećerom, čine značajnu pogrešku. Krumpir služi kao važan izvor energije i goriva za tijelo, a nudi i mnoge druge dobrobiti. U 19. stoljeću engleski i španjolski pomorci konzumirali su krumpir kako bi spriječili skorbut, jer je bio iznenađujuće bogat vitaminom C, koji uvelike jača imunološki sustav. Prosječan krumpir težine 150 g s netaknutom kožom sadrži oko 27 mg vitamina C, što je gotovo polovica preporučene dnevne doze.

Održavanje savršene tjelesne građe prioritet je glumice Anđelke Stević, a postiže se rigoroznim osobnim treninzima, koji joj omogućuju da se bezrezervno prepusti svojoj ljubavi prema hrani. Ne samo da uživa u jelu, nego je svoje kulinarsko umijeće pokazala i prije nekoliko godina u emisiji “Praktična žena” pripremivši ukusno jelo od krumpira. Recept za krumpir Anđelke Stević jednostavan je za napraviti i zasitan za konzumiranje.

Krumpir je nevjerojatno svestrano povrće koje je dobro za bezbrojne kulinarske pripreme. S više od stotinu načina kuhanja, Anđelkin jelo od krumpira ističe se kao jedna od najbržih dostupnih opcija. Sastojci: krumpir, sol, papar, ružmarin. Češnjak u prahu je začin koji se pravi od dehidriranih režnjeva češnjaka. Klinčići se suše i zatim melju u fini prah. Češnjak u prahu obično se koristi u kuhanju za dodavanje okusa jelima. Često se koristi umjesto svježeg češnjaka jer je praktičniji i ima dulji rok trajanja.

Maslinovo ulje je vrsta ulja koja se dobiva iz ploda masline. Stoljećima se koristi u mediteranskoj kuhinji zbog svoje svestranosti i blagodati za zdravlje. Osim što je glavna namirnica u kuhanju, maslinovo ulje poznato je i po svojim potencijalnim terapeutskim svojstvima. Sadrži antioksidanse i protuupalne spojeve koji mogu pomoći u zaštiti od kroničnih bolesti poput bolesti srca, raka i Alzheimerove bolesti. Sve u svemu, maslinovo ulje je vrijedan i hranjiv dodatak svakoj prehrani.

Priprema: Započnite s guljenjem krumpira, zatim ga operite i narežite na ploške. Krompir narezan na ploške redati u tepsiju obloženu papirom. Krompir obilato pokapajte maslinovim uljem i začinite solju, paprom, ružmarinom i češnjakom u prahu. Na kraju zapecite krumpir u pećnici na temperaturi od 230 stupnjeva dok ne bude potpuno pečen. Idealan ručak uz prženu slaninu su krumpiri pripremljeni na ovaj specifičan način. Započnite rezanjem slanine na duge, uske komade. Zatim ih obložite brašnom i jajima prije nego što ih pržite u tavi na vrućem ulju dok ne postanu hrskave i zlatno smeđe.

Preporučujemo