U kolovozu 2018. sjedila je ispred televizora i pozorno gledala najvećeg svjetskog tenisača. Nažalost, Novak je počeo gubiti u ranoj fazi meča, zbog čega je baka Petra osjetila jake bolove u prsima. Sama pomisao na poraz njenog omiljenog igrača bila je previše za njeno srce.

Srbija ima čime da se pohvali kada su u pitanju njeni sportisti. Tijekom meča na Roland Garrosu, cijela je zemlja bila uprta u Đokovića, a jedna baka iz Sremske Mitrovice nije mogla gledati, iako je to silno željela. Razlog za to je bio zapanjujući. Petra Besermenji, koja ima 83 godine, doživjela je srčani udar gledajući meč Federera i Đokovića prije pet godina. Nakon što su je jedva spasili, liječnici su joj zabranili gledanje Đokovićevih mečeva uživo.

U razgovoru za Telegraf, sagovornica je otkrila da je pratilac Novaka Đokovića od malih nogu. Čak je imala priliku igrati tenis s Novakovim ocem. Petra je bila impresionirana Novakovom upornošću i odlučnošću, a tvrdi kako je već u mladosti znala da ima potencijal postati najveći tenisač svijeta. Ne čudi što je svaki njegov meč shvaćala kao osobnu stvar, jer ga smatra dijelom svoje obitelji. U dnevnoj sobi je ikona Svetog Nikole, a pored nje dvije uramljene Noletove fotografije. Zarobljen je na način da su mu oči uprte u Petrin dom. Preko puta istaknutih fotografija i ikona je vitrina s zbirkom njenih najbližih, među kojima su i njena djeca, unuci ali i Nole. Svaki dan zastaje kraj njegovih slika, gleda ih i moli se za njegovu dobrobit.

Neizmjerna ljubav i divljenje bake Petre prema najboljem svjetskom tenisaču doveli su je na rub smrti u kolovozu 2018. Dok ga je gledala na televiziji, srce joj je počelo lupati dok se on mučio u meču. Tada je osjetila stezanje u prsima, ne mogavši ​​podnijeti pomisao da njezin omiljeni igrač gubi. “Tog dana igrao je protiv Federera, koji je poznat po svojoj snazi ​​u ovom sportu. Dok sam gledala meč, Đoković je vodio 18 poena. Međutim, kada ga je Federer gurnuo na 2 boda, osjetio sam iznenadnu bol u prsima i vid mi je počeo blijedjeti.

U panici sam ugasila TV i odmah pozvala kćer u pomoć. Kad je stigla, zatekla me mokru od znoja i brzo je nazvala hitnu, moleći za pomoć. Zanimljivo, pojam “piksel” bio je povod za izradu uređaja kojim su me spasili. Moja kći je molila medicinsko osoblje da joj dopuste da me presvuče prije nego što odemo, ali su oni odgovorili otrežnjujućim ultimatumom:

“Možeš suhu spavaćicu ili živu majku.” Dok smo ulazili u ambulantu, čuo sam kako doktor zapovijeda vozaču “vozi što brže možeš”. Zavijanje sirene čulo se na velikoj udaljenosti, od Mitrovice do Kamenice. Sutradan sam doživjela poboljšanje stanja i saznala za Đokovićevu pobjedu. Iako sam se osjećala zadovoljno, rečeno mi je da ne otkrivam razlog moje hospitalizacije. To je bilo osobito tačno jer sam bila obaviještena da je moj opstanak neizvjestan” – ispričala je baka za medije.

Prema njenom iskazu, internist je bio jedini medicinski stručnjak kojemu je otkrila umalo kobni incident. Liječnički tim joj je odmah savjetovao da ne gleda utakmice, no ona ostaje nepokolebljiva u svojoj podršci našem voljenom Novaku i prati njegova postignuća.

Preporučujemo