Soda bikarbona ili natrijev bikarbonat prirodna je tvar u ljudskom tijelu i od velike je važnosti pratiti razine bikarbonata u tijelu. Tokom kritičnih medicinskih hitnih slučajeva, medicinsko osoblje odmah će provesti test kako bi utvrdili prisutnost acidoze kod pacijenta po dolasku, jer ona služi kao pokazatelj razine bikarbonata u organizmu. Uvaženi liječnik, poznat u cijeloj Srbiji, pojašnjava da je ovo prvi korak pri samom dolasku u bolničku ustanovu.

Doktor Perišić otkrio je praktično rješenje za liječenje glivica u ustima kod beba kada konvencionalni lijekovi ne daju rezultate. Za pripremu lijeka pomiješajte jedan decilitar vode iz slavine sa žličicom i pol sode bikarbone. Uz pomoć gaze pažljivo očistite usnu šupljinu dobivenom otopinom. Soda bikarbona moćan je lijek za oralni soor jer gljivice ne mogu postojati u alkalnom okruženju. Za uklanjanje eventualnih nakupina dr. Perišić predlaže čišćenje usne šupljine otopinom sode bikarbone otprilike 6-7 puta nakon svakog obroka.

Također, internetom postoji mnoštvo domaćih lijekova koji predlažu korištenje sode bikarbone kao lijeka protiv raka. Međutim, valjanost ovih tvrdnji ostaje vrlo upitna. Dr. Perišić, čvrsto tvrdi da soda bikarbona nije učinkovit lijek za rak. Iako priznaje korisnost sode bikarbone u ublažavanju želučanih tegoba te ju je čak i sam koristio za žgaravicu, naglašava da ona nije lijek za rak. Zanimljivo je da djelovanje ovog lijeka traje samo pola sata nakon što se otopi u vodi. Stoga će se problemi s korijenom koji su doveli do uporabe sode bikarbone bez sumnje ponovno pojaviti nakon tog vremenskog razdoblja.

Dr. Vojislav predlaže da je mješavina natrij bikarbona prikladna za odmah liječenje dispepsije. Međutim, profesor Perišić je izrazio zabrinutost oko sigurnosti svakodnevne uporabe natrijevog bikarbonata. To je zato što može promijeniti tjelesnu pH razinu unutar trideset minuta. Dr. Voja također objašnjava da mnogi ljudi osete simptome gastritisa ujutro, zbog procesa poznatog kao “jutarnja sekrecija”, gdje želudac počinje ispuštati kiselinu.

Preporučujemo