Jedan od najpoznatijih nogometaša na svijetu, Zlatan Ibrahimović, često se spominje u mnogim svjetskim medijima, a pored izuzetnog talenta koji je do sada pokazao, njegova supruga Helena Seger od početka njihovog braka svakako osvaja mnogo pažnje i također se često nalazi na naslovnim stranama najpopularnijih magazina. Rijetki su upoznati sa informacijom da je Helena bila izuzetno moćna žena i prije nego što je stupila u brak sa Zlatanom, te kako se navodi, još dok je on nastupao u “Malmou”, ona je imala izgrađenu manekensku karijeru. 

Popularna Šveđanka koja je osvojila srce jednog od najpopularnijih nogometaša današnjice, osvojila je i brojne manekenske titule, a zatim se desio sudbonosni susret nakon kojeg su stupili u vezu, a nešto kasnije i u bračnu zajednicu. Atraktivna plavuša koja je veoma često tema mnogih medija, u braku sa Zlatanom rodila je dva sina, Maximiliana i Vinsenta, a u poslovnoj sferi je itekako uspješna žena koja vodi svoj biznis.

Iako Zlatan nikada nije želio javno iznositi previše detalja o svojoj porodici, o svom prvom susretu sa suprugom je nekoliko puta govorio, a navodi da na prvi pogled nisu niti pomišljali da će jednog dana imati nasljednike i živjeti zajedničkim životom. “Kada smo se upoznali, Zlatan je tada imao 21 godinu dok sam ja punila 32. U tom periodu sam već uspjela izgraditi poprilično zavidnu karijeru i ostvarila sam bogatstvo, zbog čega nisam bila impresionirana sa novcem drugih poznatih ličnosti iz mog okruženja. Zlatan mi je zakačio auto sa svojim Ferarijem i mislio je da ću prešutjeti na njegove poteze, međutim tad sam bila uzrujana i može se reći da sam ga napala, ali izgleda da je on to cijenio.” – kazala je Helena svojevremeno.

Iako je njegova supruga ušla u već poodmakle godine, nikada nije željela ići na plastične operacije, kao što su to radile sve druge njene vršnjakinje. Pored toga, iako je Zlatan jedan od bolje plaćenih nogometaša i drži veoma visoku reputaciju, Helena nikada nije željela da prestane da se bavi svojim biznisom i kako je poznato, iz godine u godinu se trudi unaprijediti svoje poslovanje, a navodi se da je svojevremeno pomagala i suprugu oko njegove nogometne karijere.

Bivša manekenka je i veoma česta tema na društvenim mrežama, uživa u velikom broju obožavatelja i aktivno objavljuje nove fotografije. Ono što možemo zaključiti jeste da ona nije obična žena koja uživa u svom bogatstvu, te je šoping i razbacivanje novca zamjenila odlaskom u teretanu i u prirodu, gdje provodi najviše slobodnog vremena. Međutim, iako nije jedna od onih koji promoviraju luksuz, Helena ima istančan ukus za modu i njene odjevne kombinacije su veoma često upadljive i izazivaju oduševljenje njenih pratitelja.

Da Helena ne posvećuje puno vremena modi i izgledu najbolje govore fotografije koje su snimljene na ulicama Miamija. Naime, iskoristila je sunčan dan da se sa suprugom provoza u njihovom novom Ferrariju, a za ovu priliku odjenula je njihov omiljeni outfit, obične traperice i bijelu majicu, koju je zatim uparila sa svojim tenisicama dok je frizuru pokrila šeširom. Ovim potezom Helena je još jednom pokazala da je uprkos pozamašnoj svoti novca na računu i dalje obična žena, majka i supruga koja uživa u običnim stvarima.

Preporučujemo