Zlata Petrović, srpska glazbenica koja je naširoko poznata kao prateći vokal legendarnog Ipceta Ahmedovskog. Majka ju je uvela u glazbenu industriju u ranoj dobi, nastupajući u barovima i restoranima. Godine 1983. izdala je svoj debitantski album, a pjesma “Dođi da mi ruke griješ” brzo ju je vinula do slave.

O Zlati Petrović se do sada napisalo na hiljade novinarskih članaka, prvenstveno zbog njenih vokalnih spobonosti ali i zbog ljubavnog života, koji je oduvijek intrigirao domaću javnost. Kako je svojevremeno objavljena, pjevačica je uspjela zaokupirati i pozornost popularnog Francuskog glumca Alana Delona, a tada je Zlata bila u najboljim godinama svog života.

Kako je i sama ispričala u nekoliko navrata, roditelji su je u njenoj mladosti natjerali da se uda za glazbenika Duleta Todorovića, a tada je imala samo 18 godina, međutim njihov je brak bio kratkog vijeka i bračni par se ubrzo rastao. Nakon toga se sprijateljila s glazbenikom Hasanom Dudićem s kojim je dobila sina Mikija i uprkos tome što ga je jako voljela, Zlata je okončala i svoj drugi brak. Nakon niza godina stupila je u vezu s voditeljem Zoranom Pejićem Pejom, a zatim su svoju ljubav okrunisali brakom i na svijet su donijeli sina Jovana.

Iako je trenutno slobodna žena, u mladosti je bila poprilična zavodnica i imala je nekoliko veza sa javnim ličnostima. Jednom je tako dospjela na naslovnice jer je uhvaćena u zagrljaju slavnog holivudskog glumca Alana Delona, njih dvoje su čak krasili naslovnicu časopisa “Sabor”.

Na pitanje hoće li njihova afera potrajati, stidljivo je odgovorila da joj je Alan samo odskočna daska za ulazak u svijet filma, a uostalom, ako su to mogle Šer i Dragana Mirković, zašto ne bi mogla i ona? Brojni novinski tekstovi svojevremeno su se odnosili na njenu vezu sa Sašom Popovićem, a šuškalo se čak i da bivši direktor Grandove produkcije planira da je oženi. Ipak, to se nije desilo i kako je već poznato, Saša je svoju sreću pronašao uz Suzanu Jovanović, s kojom je i dan danas u braku.

Preporučujemo