Stoljećima unazad su se kulture diljem svijeta, poput kineske i ayurvedske medicine, usredotočile na čišćenje i održavanje zdravog organizma, a u skladu sa tim bit detoksikacije leži u njenoj sposobnosti da eliminira toksine i napuni tijelo zdravim nutrijentima. To ne samo da pomaže u zaštiti od bolesti, već i vraća sposobnost tijela da održi optimalno zdravlje. U svjetlu sve veće prisutnosti štetnih tvari u našem okolišu, detoksikacija je dobila sve veći značaj i ona se odnosi na proces pročišćavanja krvi. To se postiže unutar jetre, gdje se toksini filtriraju radi eliminacije, a osim toga, tijelo eliminira toksine i kroz druge organe kao su bubrezi, crijeva, pluća ali i limfni sustav. 

Kada je tjelesni sustav filtracije ugrožen, nečistoće mogu pobjeći filtraciji, što dovodi do moguće kontaminacije svake stanice. Ova metoda koju vam prenosimo u nastavku našeg današnjeg članka, čisti tijelo i pruža ne samo probavne dobrobiti, već unosi i bitne hranjive tvari koje potiču očuvanje energije, jačanje imuniteta i ima druge zdravstvene prednosti.

Nadalje, poznato je da detoksikacijski napici pomažu kod raznih zdravstvenih problema, poput mršavljenja i uklanjanja masnoća. Ovi napici sadrže namirnice koje učinkovito eliminiraju toksine iz tijela, a istovremeno ga opskrbljuju esencijalnim nutrijentima. Kao rezultat toga, izvrsni su dodaci svakom režimu detoksikacije.

Deset razloga zbog kojih (ohlađeni) zeleni čaj i limun trebaju biti dio  svakodnevice

Sa snagom detoksikacije tijela i zaštite imunološkog i reproduktivnog sustava, ovaj je napitak prava vrijednost za vaše zdravlje, a osim toga, nudi i dodatnu energiju. Zeleni čaj upotpunjen notama citrusa, za kombinovanje potrebni su vam sastojci koji obuhvata zeleni čaj, ohlađen na sobnu temperaturu, u razmjeru pola šoljice, jedan komad banane i limun prerezan na pola. Da biste napravili eliksir za jačanje jetre, pomiješajte bananu s limunovim sokom pomoću viljuške ili miksera, a zatim pomiješajte smjesu sa zelenim čajem i odmah konzumirajte za maksimalan učinak.

Zeleni čaj, sa svojim snažnim antioksidativnim svojstvima, popularan je sastojak u mnogim režimima detoksikacije. Njegove sposobnosti čišćenja jetre čine ga vrlo učinkovitim dodatkom svakom programu detoksikacije. Započinjanje dana s osvježavajućom čašom vode s pola limuna odlična je praksa i poznato je da limun aktivira enzime i olakšava pretvorbu štetnih toksina u otpad kojim se lako upravlja, a koji se zatim prirodno eliminira iz tijela.

4 zdrave namirnice koje nikada ne bi trebali stavljati u smoothie | Fini  Recepti by Crochef

Preporučujemo