Od početka godine, zabilježena je povećana stopa kriminala u našoj državi, a Crnogorske vlasti su nedavno izdale saopštenje o aktivnoj potrazi za izvjesnom ženskom osobom koja je pomoću falsikivanih dokumenata podigla nešto više od 1.3 miliona evra sa računa klijentkinje banke “Lovćen”. Kako je objavljeno, zaposlenici pomenute banke su istog dana obavijestili svoje nadređene kao i lokalne vlasti, a oštećena klijentkinja je napravila i pismenu izjavu u kojoj navodi da nije upoznata sa dešavanjima i protokom transakcija sa njenog računa.

Žena u Crnoj Gori s tuđeg računa u banci podigla 1.3 milijuna eura. Traži  ju policija - Index.hr

Nezvanično, ženska osoba za kojom se još uvijek traga je u toku dana stigla u poslovnicu banke gdje je zatim priložila falsifikovana dokumenta i podigla veliku količinu ušteđevine. Ovome svemu prethodio je i njen poziv, jer s obzirom da se radi o velikoj količini novca, banka je unaprijed morala pripremiti onoliko sredstava koliko je lažna klijentkinja potraživala.

Da se radi o prevari, otkriveno je tek kada je spis o podizanju novca stigao u centralnu poslovnicu banke, a s obzirom da je oštećena klijentkinja dobro poznata zaposlenicima, odmah su je kontaktirali nakon čega su utvrdili da se ona uopšte ne nalazi u državi. “Po nalogu vlasti i tužioca koji je zadužen za ovaj slučaj, u toku je preduzimanje odgovarajućih mjera na identifikaciji osobe koja je izvršila prevaru. Povodom nastavnka istrage, izuzeti su dokazni materijali u vidu video materijala sa nadzornih kamera u banci i sa nekoliko obližnjih objekata.” – navodno je izjavio potparol policijske uprave.

pljačkašica, Herceg Novi

U banci navode da je također pokrenuta i interna istraga, te da je ovo prvi put da se susreću sa ovakvim slučajem. Na pitanje o oštećenom klijentu, izjavili su da će oštećenoj osobi biti namire sredstva s obzirom da se radi o izolovanom slučaju i propustu banke. Također, dodaju da je bila aktivna i polisa osiguranja koja će svakako namiriti sredstva koja su povučena sa računa njihove klijentkinje.

IZ BANKE PODIGLA TUĐIH 1,3 MILIONA EVRA Policija traga za ženom koja je sa  falsifikovanom ličnom kartom izvršila NEVIĐENU PLJAČKU - Svetionik.com

Preporučujemo