U nastavku našeg današnjeg članka osvrunt ćemo se na temu zdravlja i njegovog očuvanja, a konkretno, pozabavit ćemo se problemima sa probavom. S obzirom da je ovaj period karakterističan zbog toga što imamo nekoliko blagdana tokom kojih uživamo u nešto više začinjenoj, slatkoj ili masnoj hrani, time svakako opterećujemo probavni trakt i organizmu je potrebno samo nekoliko namjernica kako bi se ponovo očistio.

U nastavku, prenosimo vam tri korisne namjernice koje itekako mogu pomoći kod pomenutih problema i vaša će se probava već nakon prvih nekoliko korištenja vratiti u normalan ciklus. Prvi na spisku je limun, koji je poznat po tome što blagotvorno djeluje na mnoge zdravstvene probleme, a u kombinaciji sa mlakom vodom će regulisati vaš probavni sustam i može se nastaviti koristiti na duži period kao preventivna mjera od probavnog zatvora.

Njegova konzumacije preporučuje se na prazan stomak, te upravo zbog toga mnogi ga koriste u jutarnjim i večernjim satima pred spavanje. Kao druga stvar, limun se može koristiti i pomješan sa maslinovim uljem, te je to ujedno najbrži i možda najdjelotvorniji način za regulaciju probavnog sustava. Konzumira se tako što se pomješa sa nekoliko kaškica maslinovog ulja i ova smjesa se u neku ruku smatra lijekom, jer je opšte poznato da maslinovo ulje za veoma kratko vrijeme djeluje na probavni trakt.

Soda bikarbona i limun – za liječenje, čišćenje, zube i lice | Kreni zdravo!

Kao posljednja stvar na spisku koja pomaže u rješavanju stomačnih problema, navodi se soda bikarbona pomješana sa mlakom vodom. Soda bikarbona ima mnoge prednosti pri redovnom korištenju, a sa samo pola kašike farmaceutske sode izmješane sa toplom vodom, odmah ćete osjetiti promjene i vaš organizam će se očistiti u roku jednog dana.

EVO ZAŠTO TREBA DA PIJETE MASLINOVO ULJE I LIMUN SVAKI DAN | In Žena

Preporučujemo